Sparta moet na rust diep buigen voor Ajax: 2-5

18 March 2018, 21:04 uur

Niets wees in de eerste helft op een achteraf toch nog pijnlijke 2-5 nederlaag tegen Ajax. Sparta kreeg voor rust zelfs de beste kansen op een voorsprong, maar Robert Mühren en Soufyan Ahannach lieten goede mogelijkheden liggen om de score te openen. De kopbal van Michiel Kramer uit een hoekschop van Ahannach, die verlengd werd door Lasse Schöne, betekende 1-0. De voorsprong was dan ook allesbehalve onverdiend. Lang kon Sparta echter niet genieten van de 1-0, want Klaas-Jan Huntelaar kon nog geen twee minuten later van nabij de 1-1 intikken.

Soufyan Ahannach kreeg na rust nog de kans Sparta op 2-1, maar hij stuitte op André Onana. Ajax verhoogde daarna het tempo en toonde zijn effectiviteit. Uit een vrije trap schoot Lasse Schöne de 1-2 in (zonder reactie van doelman Huth) en zorgden vervolgens Justin Kluivert en Hakim Ziyech met twee doelpunten, waarvan een uit een vrije trap , waarop Sparta-doelman Jannik Huth opnieuw niet reageerde, voor 1-5. Op de valreep schoot Ryan Sanusi uit een vrije trap de 2-5-eindstand op het scorebord.

Door de nederlaag nadert nummer zeventien Roda JC, dankzij een 0-1 zege bij NAC, Sparta op één punt.

Opstelling Sparta: Huth, Holst, Fischer, Chabot, Nelom; Dougall, Mühren (69. Van Moorsel), Sanusi, Verhaar (69. Dos Santos), Kramer, Ahannach.