Sparta pakt punt met 'tien' man: 2-2

5 October 2018, 23:44 uur

door Piet Ocks

Tot even voor de allerlaatste minuut leek het alsof Sparta met slechts tien man speelde tegen Go Ahead Eagles. Totdat de statische en hopeloos falende Lars Veldwijk de gelijkmaker (2-2) binnen frommelde en Sparta meer bood dan het verdiende. ''We hebben weer veerkracht getoond,'' loofde trainer Henk Fraser zijn ploeg. ''Ik kan leven met het gelijkspel, een terechte uitslag.''

Het zag er lange tijd somber uit voor de medekoploper in de eerste divisie. De 1-0 van oud-Spartaan Jeroen Veldmate na 22 minuten uit een hoekschop voorspelde weinig goeds, omdat Sparta in de eerste helft veel problemen kende met de Deventenaren en zelf amper tot mogelijkheden kwam. Daarbij moest doelman Roy Kortsmit met een schouderblessure na een botsing Julius Bliek worden vervangen door Tim Coremans.

Daar kwam na rust enigszins verbetering in, toen Royston Drenthe weer naar rechts verhuisde en Sparta omschakelde naar het 4-4-3 systeem. Maar eerste scheerde een schot van Paco van Moorsel de lat en zag hij zijn schuiver gekeerd door Coremans, voordat Lars Veldwijk een pass van Deroy Duarte halfslachtig inschoot.

Na bijna een uur vond Julius Bliek alsnog de 2-0 na zwak uitverdedigen, maar nog geen minuut later kon Royston Drenthe de marge verkleinen tot 2-1 na een mislukte poging van Mohamed Rayhi. Zelfs was invaller Ilias Alhaft de gelijkmaker al nabij, maar zijn schot raakte de onderkant van de lat. Pas in blessuretijd werkte de verder onzichtbare Veldwijk alsnog de 2-2 binnen.

''Heel zuur, zo vlak voor tijd,'' vond Eagles-trainer Stegeman. ''Een zwaar bevochten gelijkspel,'' vond Royston Drenthe, die zijn 2-1 op een goed moment vond vallen. ''We hebben weer gestreden.''

Opstelling Sparta: Kortsmit (41. Coremans), Dabo, Wuytens, Auassar, Alberto (67. Martis), Drenthe; Harroui, Duarte, Breinburg (64. Alhaft); Veldwijk en Rayhi.