Sparta rekent op de komst van Fred Friday. AZ en Sparta zijn in onderhandeling over een huurcontract tot aan het einde van het seizoen, volgens RTV Rijnmond. De 22-jarige Friday kwam dit seizoen vijf keer in actie voor AZ en scoorde tweemaal. Friday, voormalig spits van het Noorse Lilleström SK, zou meteen kunnen aansluiten, want AZ verblijft in de buurt op trainingskamp in Zuid-Spanje.

Nadat Michiel Kramer vriendelijk had bedankt, werd ook PSV’er Sam Lammers benaderd als mogelijk nieuwe spits, maar zijn komst hing onder meer af van zijn eigen wensen en het herstel van Jürgen Locadia, die deze week revalideert op De Herdgang in Eindhoven.

Vanwege deze onzekerheid richtte Sparta zijn vizier op Friday, die bij AZ veelal op de bank vertoeft. Wout Weghorst is eerst keus in de spits in het elftal van trainer John van den Brom. Dit seizoen stond Friday slechts één keer in de basis in de eredivisie. Hij viel vier keer in en kwam in totaal tot twee treffers. Het contract van de Nigeriaanse aanvaller loopt door tot medio 2020.

Verder lijkt Sparta interesse te hebben in AZ-verdediger Rens van Eijden, die vorige week te horen kreeg dat hij per direct mag uitzien naar een nieuwe club. Zijn trainer John van den Brom geeft de voorkeur aan andere spelers in de achterhoede. “Het perspectief voor Rens is dat hij onze vierde of vijfde centrale rechterverdediger is”, aldus Van den Brom voor de camera van NH. “Sommige spelers kunnen nog op andere posities spelen, maar hij alleen rechts centraal.”

De 29-jarige Van Eijden heeft in Alkmaar een contract tot medio 2020. “Dat hij moet vertekken, is niet leuk voor hem, maar ook niet voor ons. Want we hebben hem zelf gehaald. We proberen een oplossing te vinden. Rens is fit en we kijken of hij verhuurd kan worden of definitief ergens anders kan gaan spelen.”

Voorts neemt Sparta afscheid van de 20-jarige verdediger Jeffrey Neral, wiens contract aan het einde van dit seizoen afliep. Beide partijen zijn dit in onderling overleg overeengekomen. Neral speelde slechts één wedstrijd in de hoofdmacht van Sparta. Dat was in het kampioensjaar (2015/2016) in de eerste divisie.

Print Friendly, PDF & Email