Sparta ruim langs Al Jazira: 5-1

28 July 2018, 19:37 uur

Na een moeizame eerste helft heeft Sparta in Maurik ruim gewonnen van Al Jazira. Halverwege was het nog 0-1 voor de ploeg van Marcel Keizer (ex-Ajax), maar na rust nam Sparta het initiatief over en scoorde vijfmaal: 5-1.
Royston Drenthe en Lars Veldwijk konden voor rust wel gevaarlijk worden en zorgde ook Ilias Alhaft voor wat dreigende momenten, maar Al Jazira nam de leiding. Leonardo plaatste de bal in de verre hoek en liet Tim Coremans kansloos.

Na rust verscheen een ander Sparta aan de aftrap en al binnen vijf minuten verzilverde Lars Veldwijk een fraaie voorzet van Frederik Holst tot 1-1.
Veldwijk was na een uur ook verantwoordelijk voor de assist bij de 2-1 van Ilias Alhaft.
Nadat Henk Fraser zijn ploeg op vijf plekken had gewijzigd, liep de score nog hoger op. Joshua Sanches’ eerste balcontact betekende de 3-1, waarna Edouard Duplan met twee treffers de eindstand op het scorebord bracht: 5-1.

Opstelling Sparta: Coremans, Holst (65. Sanches), Wuytens, Vriends, Auassar (46. Martis), Drenthe (65. Saksela); Duarte, Harroui (65. Brute), Verhaar (46. Duplan); Alhaft (65. Rayhi) en Veldwijk (65. Dervisoglu).