Sparta sluit trainingskamp af met zege

5 January 2019, 18:28 uur

Sparta heeft het kortstondige trainingskamp in Delden afgesloten met een 2-1 zege op Jong FC Utrecht. Voor de competitie won Sparta nog met 4-2 op Het Kasteel.

Lars Veldwijk was voor rust trefzeker, zoals hij ook in de competitie met drie treffers zijn stempel drukte op de wedstrijd. Abdou Harroui verdubbelde de voorsprong na rust, voordat de beloften van FC Utrecht iets terug konden doen.

Sparta heerste in de eerste helft, maar de eerste grote kans was voor Jong Utrecht, waarop Roy Kortsmit redding bracht. Veldwijk zou hierna de score openen, nadat hij een afgeslagen schot van Mohamed Rayhi in de rebound doeltreffend naar de bovenhoek stuurde. Diezelfde Rayhi kreeg vlak voor rust nog een kans op 2-0, maar hij schoot hoog over.

Na rust was het andermaal Rayhi, die tweemaal dicht bij een treffer was, maar zijn pogingen bleken vergeefs. In een tijdsbestek van vijf minuten mocht hij twee keer aanleggen voor een vrije trap, maar beide keren trof hij het houtwerk. De eerste poging verdween via de paal naast, zijn herkansing belandde op de lat. Laros Duarte, die debuteerde, kwam in de rebound nog tot een goede poging, die echter op de doellijn werd gekeerd.

Sparta, dat na rust beter speelde dan in de eerste 45 minuten, was via Abdou Harroui wel trefzeker en was Halil Dervisoglu bijna verantwoordelijk voor de derde Spartaanse treffer, maar zijn poging werd van de doellijn gehaald. In plaats van de voorsprong te vergroten, moest Sparta zelfs een tegentreffer incasseren. Keelan Lebon verzilverde een na rust zeldzame Utrechtse kans en bracht de eindstand op 2-1.

Opstelling Sparta: Kortsmit, Vriends, Wuytens (54. Spierings), Auassar (54. Wijnaldum), Breinburg; Harroui, L. Duarte, D. Duarte; Alhaft (70. Verhaar), Veldwijk (54. Dervisoglu), Rayhi (70. Duplan).

• Jong Sparta won in en tegen Sliedrecht met 0-2. Vincent Schippers en Youri de Winter waren al voor rust trefzeker voor Jong Sparta.