Sparta speelt in het geheim gelijk: 1-1

18 July 2018, 22:12 uur

Sparta Rotterdam speelde in het Limburgse Baarlo in een geheim oefenduel tegen Maccabi Haifa, de club van Fred Rutten en Michiel Kramer, gelijk (1-1).

Het aantal kansen dat beide ploegen over negentig minuten kregen, bleef beperkt. Het overwicht was echter voor de Israëlische grootmacht, waarbij Mohamad Amad de grootste kans kreeg, maar Roy Kortsmit kon reddend optreden. De doelman was echter kansloos toen Schlomi Azulaj in de laatste minuut van de eerste helft een vrije trap van grote afstand via de onderkant van de lat binnenschoot: 0-1.

Na rust werd Sparta gevaarlijker, maar werd een schot van Lars Veldwijk geblokt en voorkwam een uitstekende keepersredding dat ook Royston Drenthe een vrije trap van ver verzilverde. Vanaf elf meter schoot Drenthe echter wel raak, waarmee de stand een kwartier voor tijd in evenwicht werd gebracht: 1-1.

Sparta speelde de eerste helft met Saksela en Martis op de backposities. Na rust stonden Holst en Drenthe op die plaatsen. Veldwijk en Alhaft vormden zestig minuten lang het aanvalsduo. Na een uur werden Dervisoglu en Duplan de aanvallers. Oud-Spartaan Michiel Kramer kwam niet in actie voor de Israëliërs. De spits speelde meteen na de wedstrijd tegen Sparta met een ander elftal tegen RKC Waalwijk.

Kortsmit, Saksela (46. Holst), Vriends, Wuytens, Auassar, Martis (46. Drenthe); Dougall (75. Spierings), Verhaar (46. Duarte), Harroui (75. Rayhi), Veldwijk (61. Dervisoglu) en Alhaft (61 Duplan).