Sparta verliest oefenduel tegen FC Utrecht: 5-1

21 March 2018, 16:34 uur

In een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht heeft Sparta kansloos met 5-1 (rust 3-0) verloren. Dick Advocaat stuurde voor rust goeddeels dezelfde spelers het veld in als afgelopen zondag tegen Ajax. Na rust stond er een compleet ander elftal op het veld met liefst tien wissels, bestaande uit jeugdspelers en reserves van het eerste elftal.

Sparta bleek in Utrecht niet in staat om de snel opgelopen achterstand (1-0 Cyril Dessers) weg te werken. De ploeg van trainer Dick Advocaat had moeite met het scheppen van mogelijkheden, waardoor Willem Janssen uit een vrije trap de voorsprong tot 2-0 kon uitbouwen en Dessers vlak voor rust met een machtig schot voor 3-0 kon zorgen.

Een op tien plaatsen gewijzigd Sparta, waar alleen Kenneth Dougall zijn positie behield, begon wat strijdvaardiger aan de tweede helft. Met de weer fitte Fred Friday (3-1) in de spits liep Sparta weliswaar in, maar Dessers voltooide zijn hattrick (4-1), waarna Patrick Joosten de eindstand van 5-1 op het scorebord bracht.

In de competitie verloor Sparta al twee keer van de Domstedelingen. In november werd het op Het Kasteel 3-1 voor FC Utrecht en in de uitwedstrijd gingen de Spangenaren met 1-0 onderuit.