Na twee maanden is Zuid-Holland koploper met honderd wensmakers met een arbeidshandicap en pakt daarmee 22% van het eerste succes van de Stichting Start Foundation, die werklozen met een arbeidshandicap via het onafhankelijke online platform maakerwerkvan.nu laat kiezen wat voor werk ze willen en waar. De teller van ingediende wensen staat in totaal op 450.

Opvallend is ook het snel groeiende aantal werkgevers dat bereid is om mensen met een arbeidshandicap een duwtje te geven op de arbeidsmarkt. Op 60% is reeds door een werkgever gereageerd en daardoor zijn er ook spontaan banen gerealiseerd.

De campagne werd op 3 februari 2018 breed gelanceerd met meer dan 80 spots op de nationale tv-zenders, gelardeerd met een stevige socialmediacampagne. Stichting Start Foundation is organisator van deze non-profit-actie.

Directeur Jos Verhoeven vindt wel dat er nog enige koudwatervrees is onder de mensen die een arbeidshandicap hebben. ‘’Wellicht speelt een rol dat deze mensen in het verleden vaak iets beloofd is wat niet werd waargemaakt. Of dat men bang is dat aan de slag gaan een gevolg kan hebben voor hun uitkeringspositie. Wat jammer en onnodig is.’’ Ook het UWV bevestigt dit.

Print Friendly, PDF & Email