Rotterdamse Sporticonen gaat de samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation en Mytylschool De Brug verder versterken. Van de zestien evenementen in 2018 zullen er al zeven toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Twee daarvan, de tweede Jolanda Paardekam Classic en de eerste Dirk Kuyt Cup zijn zelfs uitsluitend voor kinderen met een beperking. De partners willen met de samenwerking zo veel mogelijk drempels wegnemen voor de deelname van kinderen met een beperking aan de sportevenementen van Pim Blokland’s Rotterdamse Sporticonen.

De eerste Dirk Kuyt Cup zal op zondag 4 maart in de WION-hal in Rotterdam worden gehouden voor gehandicapte jeugd tot en met twaalf jaar. De accommodatie van de Rotterdamse korfbalvereniging zal daardoor in 2018 onderdak bieden aan drie evenementen van Rotterdamse Sporticonen. De tweede Deborah Gravenstijn Classic op zaterdag 3 februari en ook de tweede Jolanda Paardekam Classic.

Dat laatste evenement verhuist zo goed als zeker van de maand september naar oktober. Ellen Goossens (l) en Els Bijlsma zullen namens WION de voorbereidingen voor hun rekening nemen. Voor de Dirk Kuyt Cup zal de eigen Foundation van Dirk Kuyt ook een bijdrage aan de organisatie leveren.

Op de foto Jan Boskamp, naar wie ook een toernooi is vernoemd en rechts initiator Pim Blokland.

Print Friendly, PDF & Email