12 Feyenoorders bij landenselecties

mainImage
12 Feyenoorders bij landenselecties

Bondscoach Ronald Koeman heeft de Feyenoorders Justin Bijlow en Tonny Vilhena opgenomen in zijn voorselectie voor de interlands tegen Frankrijk en Duitsland. Beide duels worden gespeeld in het kader van de UEFA Nations League. Vrijdag 16 november komen de Fransen op bezoek in een uitverkochte Kuip (aanvang 20:45 uur), waarna Oranje het op maandag 19 november in Gelsenkirchen opneemt tegen Die Mannschaft.

Nicolai Jørgensen is één van de 35 spelers in de voorlopige selectie van Denemarken voor de duels met Wales (16 november) en Ierland (19 november). De Denen staan na twee wedstrijden in Poule B op vier punten. Dat zijn er twee minder dan Wales, maar drie meer dan Ierland. Sam Larsson maakt deel uit van de voorlopige selectie van Zweden voor de laatste twee wedstrijden in de UEFA Nations League. Op zaterdag 17 november gaan de Scandinaviërs op bezoek bij Turkije. Drie dagen later neemt Zweden het in eigen land op tegen Rusland. De geel-blauwen staan na twee duels in Poule B op één punt.

Overige Feyenoorders

Tyrell Malacia is opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen de beloften van Duitsland. Die wedstrijd wordt op vrijdag 16 november gespeeld. In Offenbach wordt die dag om 20:00 uur afgetrapt. Mo El Hankouri maakt opnieuw deel uit van de definitieve selectie van Jong Marokko. Op donderdag 15 en maandag 19 november neemt hij het met dat team in twee vriendschappelijke interlands op tegen Jong Gabon.

Dylan Vente, Jordy Wehrmann en Ramón Ten Hove behoren tot de voorlopige selectie van het Nederlands elftal onder 20 jaar voor de vriendschappelijke wedstrijden uit tegen Zwitserland (donderdag 15 november 2018, 18.30 uur) en Italië (thuis, dinsdag 20 november 2018, 19.00 uur). Wouter Burger, Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü zitten bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal onder 19 jaar voor de volgende wedstrijden van het UEFA Preliminary Tournament in Armenië. Tegenstanders zijn de leeftijdgenoten van Armenië, Duitsland en Ierland.


Foto: Digitaal Dagblad