mainImage

Oranje begint met ongewijzigde ploeg aan achtste finale tegen VS

3 december 2022, 14:59 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Het Nederlands elftal begint met een ongewijzigde ploeg aan het duel met de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK. Bondscoach Louis van Gaal laat dezelfde spelers aan de aftrap verschijnen als afgelopen dinsdag in het laatste groepsduel met Qatar (2-0). Davy Klaassen en Marten de Roon staan weer in de basis.

Klaassen was in de groepsfase betrokken bij vier van de vijf doelpunten van het Nederlandse elftal. Hij scoorde als invaller tegen Senegal en stelde Cody Gakpo in staat de openingstreffer tegen zowel Ecuador als Qatar te maken. Hij speelde ook een rol in de voorbereiding op de 2-0 van Frenkie de Jong tegen Qatar.

Memphis Depay en Gakpo vormen het spitsenduo van Oranje in het Khalifa International-stadion. Steven Bergwijn zit op de bank als beide ploegen om 16.00 uur Nederlandse tijd aan de eerste achtste finale van het WK beginnen. Depay zei deze week dat hij bij Oranje het liefst met Bergwijn samenspeelt, met Gakpo daar vlak achter.

Opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; De Roon, Klaassen en Frenkie de Jong; Depay en Gakpo.


Door: ANP | Foto: ANP