Aanklager houdt vast aan straf voor Van Persie

mainImage
Aanklager houdt vast aan straf voor Van Persie

De aanklager betaald voetbal wil nog steeds een schorsing van drie duels waarvan één voorwaardelijk voor Robin van Persie. Dat bleek bij de behandeling van de zaak door de tuchtcommissie in Zeist. Van Persie was niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager voor zijn rode kaart in de thuiswedstrijd van Feyenoord van zondag tegen Vitesse (2-1). De tuchtcommissie hoorde de aanvaller en zijn jurist aan en doet vrijdagochtend uitspraak.

Van Persie werd tegen Vitesse in blessuretijd uit het veld gestuurd na een tackle op de enkels van Max Clark. ''Het was een tackle op de bal, maar ik was iets te laat'', zei de Feyenoorder na afloop. ,,Ik hield m'n been in en had geen enkele intentie hem pijn te doen of met gestrekt been door te halen. Ik schampte hem alleen maar, er was slechts licht contact. Dit kan nooit rood zijn.''

Feyenoord speelt de komende twee wedstrijden tegen Willem II (uit) en PEC Zwolle (thuis). Op 28 oktober staat de Klassieker tegen Ajax (uit) op het programma.


Foto: Digitaal Dagblad