Afscheid Nathan Rutjes tegen Sparta

mainImage
Afscheid Nathan Rutjes tegen Sparta

De wedstrijd Roda JC-Sparta staat vrijdagavond in het teken van het afscheid van Nathan Rutjes, die begin dit seizoen een punt achter zijn carrière als prof zette. Hij speelde voor beide clubs : 97 wedstrijden voor Sparta en 61 voor Roda JC. De verdediger debuteerde bij Sparta in de eredivisie in 2006 op Het Kasteel bij de verloren wedstrijd (1-3) tegen NEC.

Rutjes, afkomstig van Alexandria'66, is vooral bekend vanwege zijn 'matje', zijn nooit aflatende ijver en inzet. Het maakte hem tot een gewaardeerde voetballer op Het Kasteel. Voor het afscheid dat Roda JC hem aanbood koos Rutjes zelf voor de wedstrijd tegen Sparta. Zo kan hij van beide supportersgroepen afscheid nemen.

Sparta zal dat zonder Roy Kortsmit moeten doen. Hij ondervindt nog te hinder van zijn schouderblessure, die hij opliep in het uitduel met Go Ahead Eagles. De doelman van Sparta moet zich samen met de eveneens geblesseerde Janne Saksela beperken tot rondjes lopen. Dat betekent dat Tim Coremans weer het doel zal verdedigen en Dabo weer de rechtsbackpositie gaat invullen. Gregor Breinburg keert terug in de selectie. Volgens trainer Henk Fraser klopt Spierings op de deur, maar het lijkt erop dat Alhaft weer in de basis mag starten.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans, Dabo, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe; Harroui, Rayhi, Duarte; Veldwijk, Alhaft.
De aftrap van Roda JC – Sparta is om 20.00 uur en is live op Fox 3 te volgen.

* Jong Sparta speelt zaterdag (15.30 uur) op Het Kasteel tegen AFC.
Verder oefent Jong Sparta dinsdag (23 oktober, 19.30 uur)) op Het Kasteel tegen Zwaluwen Vlaardingen. Dinsdag 6 november wordt nogmaals geoefend. Dan is Westlandia de tegenstander (aanvang 19.30 uur.).


Foto: Digitaal Dagblad