Ajax: 2 miljoen in jeugdopleiding Sparta

mainImage
Ajax: 2 miljoen in jeugdopleiding Sparta

Ajax investeert in drie jaar tijd twee miljoen euro in de jeugdopleiding van Sparta. Donderdag werd bekend dat beide clubs gaan samenwerken en dat de Amsterdammers de vruchten hopen te plukken van de opleiding van de Kasteelclub.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is in zijn nopjes met de deal, vertelt hij aan De Telegraaf. "We willen de kleinere clubs niet bestelen, maar juist belonen. Door Sparta te ondersteunen, kunnen ze in hun gebied kwaliteit blijven leveren."

Sparta sprak in een veel eerder stadium ook met Feyenoord en PSV over een samenwerking, maar vergeefs. Volgens De Telegraaf spraken Overmars en hoofd jeugdopleiding Said Ouaali al jaren met de Rotterdammers. "Dat de keuze op Sparta viel is natuurlijk geen toeval", zegt Overmars. "De afgelopen tien jaar heeft de opleiding spelers als Depay, Strootman, De Roon, Wijnaldum, Dumfries en Willems voortgebracht. En de clubs hebben sinds jaar en dag een warme band. Het is strategisch een goede partner, op een goede plek."

De samenwerking houdt onder meer in dat Sparta als eerste bij Ajax aan de bel trekt als een andere club interesse heeft in een toptalent. Aan de andere kant kan Ajax Sparta tippen als er ergens een speler rondloopt die in Rotterdam door zou kunnen groeien. "Wij zijn ze ook verder niks verplicht. Maar als wij toptalent hebben lopen en andere clubs zijn ook geïnteresseerd, dan zullen we aan de bel trekken naar Ajax toe", liet technisch manager Henk van Stee weten aan RTV Rijnmond. "Dan hebben zij de eerste keus, ook al heeft de speler alle recht om naar een andere club te gaan."


Foto: Digitaal Dagblad