Arbitrage draait Excelsior een loer tegen Telstar

17 January 2020, 23:57 uur
Orange Pictures
Thomas Verhaar baalt bij de 3-3

Op eigen veld bleef Excelsior Rotterdam tegen Telstar steken op 3-3. Een afgekeurde goal wegens vermeend buitenspel zorgde ervoor dat vooral de Rotterdammers een bittere smaak overhielden aan dit duel.

Met een telefoon in de hand trok een groepje spelers van Excelsior na afloop van de thuiswedstrijd tegen Telstar naar de kleedkamer van scheidsrechter Luca Cantineau. De beelden toonden aan dat de treffer van Stijn Meijer, in de 89e minuut, goedgekeurd had moeten worden. Dan was het 4-3 geweest en had Excelsior dit krankzinnige duel zomaar kunnen winnen.

Al was niets helemaal zeker in deze editie van Excelsior – Telstar. In de eerste helft waren er al snel kansen voor beide ploegen. Reda Kharchouch schoot de bal na een paar minuten speler voorlangs en kort erna stuitte Kyle Ebecilio aan de andere kant op doelman Sven van der Maaten. Na een kwartier spelen was het raak voor de gasten. Een hoge voorzet werd door Shayne Pattynama in één keer uit de lucht binnengeschoten, 0-1.

Naast het doel

Zeven minuten later had Stijn Meijer de gelijkmaker kunnen maken, maar zijn lob belandde op het dak van het doel. Kort erna kopte de spits uit een corner van Elías Már Ómarsson over. De grootste kans voor rust was echter voor Telstar, maar Kharchouch koos ervoor om zelf te gaan in plaats van af te geven en miste. Meteen na rust had Kharchouch opnieuw de 0-2 op zijn schoen, maar hij schoof de bal naast het doel.

Een minuut later lag de bal ineens aan de andere kant in het net. Elías Már Omarsson, eerder deze week al drie keer trefzeker voor Excelsior 2, zette Excelsior op gelijke hoogte. Tien minuten later zorgde hij zelfs voor de voorsprong na voorbereidend werk van Thomas Verhaar. De wedstrijd was volledig gekanteld; van 0-1 naar 2-1.

Nog gekker

Het bleek echter nog gekker te worden. Na een corner voor Excelsior kwam Telstar er razendsnel uit, waarna Kharchouch de 2-2 maakte. Weer vier minuten later spatte een schot van Joël Zwarts tegen de lat. De bal sprong terug het veld in tegen Frank Korpershoek aan, waarna keeper Van der Maat hem alsnog achter zich in het doel zag verdwijnen. Ook nu was het nog niet klaar, want vier minuten later zorgde invaller Glynor Plet voor 3-3.

In de slotfase kregen Excelsior en Telstar allebei mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken, maar de afgekeurde treffer van Stijn Meijer was wel de grootste kans. ‘’Een absolute schande’’, noemde Ricardo Moniz het annuleren van deze treffer. ‘’Natuurlijk geven wij te veel kansen weg, maar als je op deze manier wordt benadeeld, dan is het logisch die we heel teleurgesteld zijn.’’