Biedt de BVO óók op aandelen De Kuip?

mainImage
Biedt de BVO óók op aandelen De Kuip?

door René Dons

Het ziet er naar uit dat het bestuur van de amateurtak van Feyenoord – grootaandeelhouder van De Kuip, 51% - aan zijn leden gaat vragen om de aandelen te mogen verkopen aan de N.V. Stadion.

De allesbeslissende vraag is wel of de algemene ledenvergadering van Feyenoord hiermee akkoord zal gaan mocht óók de betaaldvoetbaltak van Feyenoord bereid zijn om die aandelen te kopen. Die kans bestaat namelijk óók.

De stemgerechtigde leden van de moedervereniging komen dan in een besloten jaarvergadering voor een even moeilijke als merkwaardige keuze. Zeker als beide partijen onder één dak tegen elkaar gaan opbieden.

Het bezit van de meerderheid van de aandelen is voor beide Feyenoord-familietakken van groot belang in het machtsspel van Feyenoord City. De N.V. Stadion wil sterker komen te staan in de relatie met de door de gemeente geparachuteerde ambtenaren, terwijl de Betaald Voetbal Organisatie Feyenoord meer controle wil op de enige zekerheid die telt: jaarlijks meer geld uit de nieuwe exploitatie voor aankopen.

Onbekend is hoeveel 51% van de aandelen van De Kuip waard zijn. Het rond zoemende bedrag is 12 miljoen. De N.V. Stadion, dat die reserves niet heeft, zou dit in etappes gaan betalen. Het gerucht gaat dat de Betaald Voetbal Organisatie dit ook wil om zijn positie in het project te verstevigen.


Foto: Digitaal Dagblad