Winnaars Capels Senior Open 2018

mainImage
Winnaars Capels Senior Open 2018

Afgelopen weekend werd voor de achtste keer het nationale Capels Senior Open gespeeld. Deelnemers van 38 verschillende bij de NGF aangesloten golfclubs hadden zich ingeschreven voor dit landelijke golfevenement voor golfers vanaf 50 jaar. Op de golfbaan van G&CC Capelle aan den IJssel strijdden de golfers om de felbegeerde wisseltrofee. Het was de burgemeester van Capelle aan den IJssel, de heer Peter Oskam, die de wisseltrofee aan de winnaars uitreikte.

Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en gemixte teams.

Ook werd er dit jaar opnieuw aandacht geschonken aan de Super Senioren. Beide spelers moeten op de eerste dag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn om in aanmerking te komen voor de titel Super Senioren team CSO 2018. Bijna 44% van de deelnemers vielen in deze categorie.

Op zaterdag 21juli werd de eerste ronde gespeeld. Van de 80 teams gingen er dit jaar 50 teams, verdeeld over de drie categorieën, door naar de tweede ronde op zondag 22 juli.

De cut lag na 18 holes uiteindelijk op bruto 87 slagen, gelijk aan het aantal slagen van het jaar ervoor.

Het Capels Senior Open zette zich ook dit jaar weer in voor een goed doel. Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwam, voor de vijfde keer op rij, ten goede aan de Stichting Leontienhuis voor de nodige exploitatieondersteuning.

Toernooivoorzitter Mike Gallagher reikte namens alle sponsoren en deelnemers een waardecheque van 3303,- euro uit aan Fieke Thijs, Algemeen Manager bij de hoofdsponsor van het evenement.

Het heren team, de heren A van Vugt en CJ van AS Jr., leden van resp. Golfbaan Landgoed Bergvliet en Golfclub De Merwelanden wonnen uiteindelijk de felbegeerde Capels Senior Open wisseltrofee met een bruto score over 2 x 18 holes van 137 slagen (1 onder de baan).

De titel Super Senioren CSO 2018 ging naar het dames team, de dames C. Vidor en A.J.J. Bennebroek Gravenhorst, leden van resp. Golfclub Oude Maas en Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh, met een bruto score van 153 slagen.

De overige best behaalde Bruto score:

Damesteam: C.W. de Vaal en E. Spee, leden van Golfclub Oude Maas, met een bruto score van 148 slagen

Mixedteam: M.P.A. van Ieperen- van Leeuwen en J.H.A. Prins, leden van Golfclub Broekpolder, met een bruto score van 147 slagen

De best behaalde Netto score:

Herenteam: D.H. van Golden en R.J.Visser, leden van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel

Damesteam: J.W. Lunenburg en A.M.C. Vermaas, leden van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel

Mixed team: : T.A. de Veth en J.L.L. de Veth, leden van Stichting Golfbaan Delftland

Neary

De neary hole op 3 werd gewonnen bij de dames door A. de Langen, lid van Golfclub de Hooge Rotterdamse

De neary hole op 10 werd gewonnen bij de heren door A.P. Briaire, lid van Golfclub Hitland

De longest drive

De longest drive hole op 8 werd bij de heren gewonnen door J.H.A. Prins en bij de dames door B Hermans, beiden lid van Golfclub Broekpolder


| Foto: Digitaal Dagblad