Dagblad010 | Capelle ramt vergeefs, Feyenoord weer gelijk

Capelle ramt vergeefs, Feyenoord weer gelijk

mainImage
Jelle Pollemans (Capelle) verwerkt nederlaag in de nazon

Tweemaal klungelen in de verdediging, waarvan de wegwerkmisser van Krnaric de vervelendste was, leidde tot twee snelle afstraffingen van ARC en dat allemaal in de eerste helft. En dan wordt het hard pezen om een aankomende nederlaag gekeerd te krijgen. Het is ook Capelle ook niet meer gelukt, hoewel de narrow espaces zich in het laatste deel van de wedstrijd vermenigvuldigden voor de Alphenaren.

Het spookte trouwens voortdurend na rust aan de kant van ARC. Met een bal op de paal en een redding op de rebound van Aäron Balk kwam het elftal van Mark Evers na acht minuten al goed weg. En zodoende kwam de gelijkmaker ook niet uit de lucht vallen. Halverwege de tweede helft schoot Coen de Groot de bal wat wild tegen de rappe Joseph Concalves en die liet zich het onverwachte cadeau niet ontnemen.

En toen is Capelle gaan beuken. Aanhoudend. Ook de bodyboys uit de verdediging gooiden zich bij hoekschoppen in de kluwen, zodat men op de tribune op het puntje van de stoel heeft gezeten. Capellenaren in de hoop op een wonder, Alphenaren op van de zenuwen. Zeker toen kort voor het einde ARC-er Prins de bal bijna in eigen doel kopte en later Philippe den Hartog de paal beroerde. Maar de gelijkmaker, die Capelle op basis van de inzet in de laatste vijfenveertig minuten had verdiend, viel niet.

En zo leed Capelle zijn eerste nederlaag na een enthousiaste seizoenstart en kukelde het naar de zevende plek. Jelle Pollemans (zie foto) had een kwartiertje nazon nodig om die teleurstelling met familie te verwerken.  

Opstelling Capelle: Massimo van Ewijk, Rutger de Bos, Jelle Pollemans, Leon Krznaric, Boris Letterie, Jerry Scholman, Julian Agatowski, Eric Jansen, Luuk Kraaijeveld (55 Philippe den Hartog), Kevin van la Parra (62 Jessie Oostrum), Joseph Gonçalves.

Spijkenisse – Feyenoord (0-0)

Het is aan het begin van het nieuwe seizoen moeizaam puntjes harken voor Spijkenisse en Feyenoord en ook als ze tegen elkaar spelen houden ze dat vol. Zelfs de doelpunten zijn schaars en gisteren in Spijkenisse bleven ze zelfs ingepakt. En toch was de 0-0 niet saai. Aan weerszijden werden kansen gecreëerd, niet veel, maar als ze slaagden was dat met acties die de moeite van het aanzien meer dan waard waren, zodat het publiek zich weldegelijk heeft vermaakt en het ook eens geweest zal zijn met de verdeling.

Erg veel schieten Spijkenisse en Feyenoord er op de ranglijst niet mee op. Het was het allereerste punt van Spijkenisse, dat hierdoor een bengelende positie houdt en in dat opzicht staat Feyenoord er niet veel rooskleuriger voor. Het heeft na vier competitiewedstrijden nog steeds niet kunnen winnen en dat is een vreemde reeks na jaren van triomf en uitsluitend promoties.

Hoofdrollen waren er de beide keepers. Michael Termijn (Spijkenisse) en Rick van der Burg (Feyenoord) hebben zich keer op keer moeten uitsloven om de zaak onder controle en de uitslag in evenwicht te houden. De mooiste actie van de wedstrijd kwam twee minuten voor het einde toen rechtervleugelverdediger Yassire Hamdani van Spijkenisse een voorzet van grote precisie aanleverde. Men zag Serginho van Axeldongen gaan zweven. Zijn kruin ging tegen de bal en terwijl iedereen bij Feyenoord dacht, daar gaan we, voorkwam Van der Burg katachtig een zeperd die de Rotterdammers ook niet zouden hebben verdiend.

Opstelling Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Danny Groos, Demi Gosepa, Felino Jardim, Alessandro Franzoso (82' Youri Verschoor), Robert Michilsen (69' Daan Bourgonje), Ryan Purvis, Serginho van Axeldongen, Marvin van der Pluijm (62' Stevie Suares).

Opstelling SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Sanzio Diëtetich (60' Adil Akanioul), Joris van Eijck, Junior Obiku, Sandin Avdic (42' Tim Schoonheijm), Quincy Oosterom, Khalid Rahli, Jordy de Zwart (74' Luke Homan).

Smitshoek – Jodan Boys (1-1)

Smitshoek heeft gistermiddag een punt behaald tegen Jodan Boys. De ploeg van trainer Richard Middelkoop speelde met 1-1 gelijk tegen de Gouwenaars.  

De spelwijze van Jodan Boys werd al snel duidelijk, snel  inzakken en bij balbezit er met veel mensen uitkomen. Smitshoek anticipeerde hier goed op,  waarbij gezegd moet worden dat de van Jodan Boys afkomstige Vincent Verbond en Leroy Resodihardjo hierin goed acteerden. De eerste kansen waren voor Smitshoek, Bart Deprez was al een paar keer dichtbij, maar de grootste kans was voor Stefano Gonsalves die een voorzet van Ray Kroon van twaalf meter over schoot.

Aan de andere kans kreeg Mohammed Bellahcen een goede mogelijkheid om te schieten, maar zijn inzet werd gepareerd door Stef Doedee. Het spel golfde op en neer en beide ploegen hadden wat kansen. De grootste kans was in de 44eminuut, na een actie van Bart Deprez kon Stefano Goncalves doorgaan in de zestien, maar hij werd in de tang genomen door twee Gouwenaren. Smitshoek claimde een strafschop, maar Prooi wuifde het weg. Zes minuten na rust kwam Jodan Boys op voorsprong,  een voorzet van rechts kwam voor het doel , waarbij Ilyas Oulad Ali, zijn lichaam erin zette, zodat Darlison Gerardus niet bij de bal kon komen. De linksback schoot daarna de bal over Doedee 0-1.

Middelkoop toonde lef en gooide al zijn invallers erin, Yassin Ballah, Pucho Rekondie en Brayton Biekman kwamen het team aanvallend versterken. Smitshoek drukte op de Goudse defensie, maar moest blijven uitkijken voor de gevaarlijke uitvallen van Jodan Boys.  Eerst haalde Jodan Boys nog een bal van de lijn waarbij een Goudse verdediger  de arm gebruikte, daarna werd Bart Deprez onreglementair gestopt, zodat een vrije doortocht naar het Goudse doel werd verhinderd. De scheidsrechter vergat echter geel te geven. Uit de toegekende vrije trap scoorde  Jurien Reineta de dik verdiende 1-1. De vrije trap stoot net voor het doel verraderlijk omhoog, zodat doelman Roy Rondeltap werd verrast.

Diezelfde Rondeltap behoedde zijn ploeg voor een nederlaag, Deprez gaf Reineta een vrije doortocht, zijn schot werd echter uit de verre hoek getikt door Rondeltap. Door het gelijke spel blijft Smitshoek steken in de middenmoot van de hoofdklasse A.