Dagblad010 | Cheque van € 30.606,36 voor Sophia

Cheque van € 30.606,36 voor Sophia

mainImage
Cheque van € 30.606,36 voor Sophia

De traditionele wedstrijd voor het Sophia Kinderziekenhuis heeft dit seizoen een bedrag opgeleverd van € 30.606,36. Een aantal kinderen in het ziekenhuis werd woensdag verrast met een speciale videoboodschap van Robin van Persie, die de totaalopbrengst van dit jaar bekend maakte.

De cheque die Feyenoords aanvoerder in handen had, zal later dit seizoen tijdens het traditionele bezoek aan het ziekenhuis worden overhandigd door de Feyenoord-selectie.

Van Persie bracht in de videoboodschap niet alleen zijn felicitaties over, ook vertelde de aanvoerder de kinderen dat het geld dit jaar is bestemd voor Virtual Reality-brillen. Deze brillen helpen jaarlijks 3.000 kinderen die met een MRI-scan onderzocht worden om lichamelijke aandoeningen vast te stellen. Met de speciale VR-brillen kan het Sophia Kinderziekenhuis de kinderen beter voorbereiden op deze stressvolle gebeurtenis.

De jaarlijkse Sophiawedstrijd vond dit seizoen plaats op 19 augustus, de dag van de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior (eindstand 3-0), en had een extra feestelijk karakter vanwege de vijftienjarige samenwerking tussen Feyenoord en het kinderziekenhuis. Rondom het stadion is gecollecteerd, terwijl supporters ook middels een SMS-actie konden bijdragen aan de totaalopbrengst. Verder lieten heel veel mensen in De Kuip met een magische knuffelactie zien mee te leven met de patiëntjes van het kinderziekenhuis.


Foto: Digitaal Dagblad