Claudio Braga nieuwe trainer FC Dordrecht

mainImage
Claudio Braga nieuwe trainer FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft een (tijdelijke) opvolger voor de ontslagen trainer Gérard de Nooijer: Claudio Braga. De Portugees neemt na de winterstop de leiding over van interim-trainer Scott Calderwood, die na het ontslag van Gérard de Nooijer werd aangesteld, zo meldt RTV Rijnmond.


Braga promoveerde vorig seizoen als interim-trainer van Fortuna Sittard naar de eredivisie. Hij volgde in Sittard Sunday Oliseh op, die ondanks de goede prestaties werd ontslagen. Eerder dit seizoen was hij trainer bij het Portugese CS Maritimo, waar hij op 26 november van dit jaar werd ontslagen vanwege tegenvallende prestaties.


De Portugese coach woont al vanaf zijn jeugd in Nederland en was eerder jeugdtrainer bij onder meer Excelsior, Feyenoord, Sparta en PSV. Zijn eerste functie als hoofdtrainer kreeg hij in 2014, toen hij aan de slag ging bij de Portugese club CD Santa Clara.


Het ligt in de bedoeling bij FC Dordrecht om Scott Calderwood, indien hij in het voorjaar de vereiste diploma's haalt, volgend seizoen als trainer aan te stellen.
FC Dordrecht heeft de komst van de trainer overigens nog niet officieel bevestigd.


| Foto: Digitaal Dagblad