Curaçao Neptunus wint drie keer van Twins

mainImage
Curaçao Neptunus wint drie keer van Twins

door Michel Streur

De inhaalwedstrijd tegen glaskoning Twins gisteravond in het Familiestadion van Neptunus leverde een 9-5 overwinning voor de Drietanders op. Het was de derde wedstrijd in de cyclus, oorspronkelijk gepland voor afgelopen donderdagavond, maar noodweer gooide toen roet in het eten.

De Rotterdamse formatie kwam al in hun eerste slagbeurt tot scoren toen Stijn van de meer over de thuisplaat kwam. Het antwoord van Twins blijft niet lang uit: in hun opvolgende slagbeurt sloeg Brein van der Biezen middels een homerun de gelijkmaker binnen.

Startend werper Elton Kooijman blijf hierna onbespeelbaar voor de gastheren uit Oosterhout. Aan de andere kant kwam Neptunus goed op stoom: in hun derde slagbeurt werden maar liefst vier punten gescoord. Het waren respectievelijk Stijn van der Meer, Benjamin Dille, Dudley Leonora en Dwyne Kemp, die thuiskwamen.

Hiermee was het verzet van de ploeg uit Oosterhout gebroken. Nadat de Rotterdammers nog een keer gescoord had in de vierde inning werd startend werper Pastor Chavez Martinez voor de Twins in de vijfde inning vervangen door Jan Evertse. Dankzij een wilde worp, een geraakt werper, een vrije loop en twee honkslagen wist Neptunus nog drie maal te scoren.

Pas nadat Elton Koeiman vervangen werd door Jiorgeny Casimiri wist de ploeg uit Oosterhout nog drie punten te scoren. Ook op het werpen van Taylor Clemensia scoorde de Twins nog een punt maar hoofdcoach Ronald Jaarsma greep in: closer Loek van Mil werd ingbracht, maar was de wedstrijd feitelijk gespeeld want  Van Mil stond nog één honkslag toe maar hield de Oosterhoutse ploeg verder van scoren af.

Komende donderdagavond 2 augustus staat er alweer een wedstrijd op het programma. Dit is de eerste wedstrijd in een serie van drie tegen Quick uit Amersfoort. Aanvang 19.30 uur in het Neptunus Familiestadion.

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad