’Denzel James kan zo in Sparta 1 mee’

mainImage
’Denzel James kan zo in Sparta 1 mee’

Het doet wat merkwaardig aan, dat Sparta onlangs de 24-jarige Denzel James heeft gecontracteerd voor volgend seizoen. De linkerspits van Noordwijk, die de jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen en daarna voor onder meer Kozakken Boys uitkwam, is niet speelgerechtigd voor Jong Sparta (-24 jaar) vanwege zijn leeftijd.

‘’Dat maakt niet uit,’’ zegt Sparta-scout René de Hoon. ’Ik heb hem meermalen bekeken en ik denk dat hij zo in het eerste elftal meekan.’’ Die bevestiging kreeg hij nogmaals in het bekerduel tussen Noordwijk en Sparta, dat in een verrassende 3-2 zege voor de amateurs eindigde en waarin James niet alleen scoorde, maar opnieuw een goede indruk achterliet.

Ook Sparta’s technisch manager Henk van Stee is overtuigd van de kwaliteiten van de linkerspits. “Denzel James is een pijlsnelle aanvaller die het tegenstanders enorm lastig kan maken. Hij stond al bij ons op de radar en in de bekerwedstrijd tegen Noordwijk liet hij zien dat die aandacht terecht was.’’

Een tussentijdse overstap naar Het Kasteel is niet mogelijk, omdat hij niet onder contract staat bij Noordwijk. ‘’We hebben afgesproken dat hij, na het afronden van de medische keuring, in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij ons gaat aansluiten,” aldus Van Stee.


| Foto: Digitaal Dagblad