Dagblad010 | Elías Már Ómarsson nog even toeschouwer

Elías Már Ómarsson nog even toeschouwer

mainImage
Elías Már Ómarsson nog even toeschouwer

Elías Már Ómarsson komt definitief naar Excelsior. De 23-jarige IJslandse spits tekent in Rotterdam een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar. Excelsior was gisteren al tot een akkoord gekomen met IFK Göteborg over de transfer en vandaag werd ook een definitief akkoord bereikt met de aanvaller zelf.

Elías Már Ómarsson begon met voetballen bij Keflavik in IJsland en tekende in 2015 een driejarig contract bij de Noorse voetbalclub Valerenga. Die club verhuurde hem in 2016 aan het Zweedse IFK Göteborg, dat hem daarna overnam. Bij IFK Göteborg speelde hij 36 wedstrijden en maakte hierin acht doelpunten. Ómarsson speelde daarnaast voor verschillende nationale jeugdteams van IJsland en heeft negen interlands voor zijn land achter zijn naam staan.

Ómarsson meldt zich vanavond al in Rotterdam, waar hij de thuiswedstrijd van zijn nieuwe club tegen Fortuna Sittard zal bijwonen. Maandag volgt de medische keuring, waarna hij zal aansluiten bij de selectie in de aanloop van de stadsderby tegen Feyenoord, die volgende week zondag op het programma staat.


Foto: Digitaal Dagblad