Dagblad010 | Europese afgang voor Feyenoord

Europese afgang voor Feyenoord

mainImage
Europese afgang voor Feyenoord

Voor Feyenoord dreigt het Europese seizoen al in de derde voorronde van de Europa League te eindigen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst speelde onthutsend slecht in het eerste duel met AS Trencin en ging op het Slowaakse kunstgras met liefst 4-0 onderuit. De bekerwinnaar heeft volgende week donderdag in de eigen Kuip bijna een wonder nodig om zicht te houden op een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Overwinteren in dat Europese bekertoernooi is een van de doelstellingen dit seizoen.

De Rotterdammers openden hun seizoen zaterdag met winst van de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord versloeg landskampioen PSV via strafschoppen en pakte zo al de vijfde prijs in drie jaar onder Van Bronckhorst. Vijf dagen later zette het elftal van Van Bronckhorst zich echter voor schut in het warme Zilina.

Feyenoord leverde een wanprestatie tegen AS Trencin, een bescheiden club uit Slowakije die in handen is van Tscheu La Ling. Trencin, met Rotterdammer Ricardo Moniz als trainer en oud-Feyenoorder Joey Sleegers in de basis, kwam al na vijf minuten op voorsprong via Antonio Mance. De Kroatische spits was het eindstation van een aanval waarbij de defensie van Feyenoord helemaal uit elkaar werd gespeeld.

Van Bronckhorst kon in Zilina om uiteenlopende redenen niet beschikken over onder anderen Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin, Tonny Vilhena, Robin van Persie en Nicolai Jørgensen. Het ontbreken van al die basiskrachten mocht echter geen excuus zijn voor het lamlendige optreden van de ploeg. Op alle fronten kwam Feyenoord tekort. Trencin liep nog voor rust uit naar 3-0 en miste daarnaast kansen op meer.

Mance profiteerde in 37e minuut van een misverstand tussen verdediger Sven van Beek en doelman Justin Bijlow, Philip Azango Elayo schoot de derde treffer binnen nadat Bart Nieuwkoop zich had verkeken op een voorzet van Sleegers. Na rust werd het nog erger voor Feyenoord toen Mance zijn hattrick compleet maakte. Ook bij die 4-0 stond Feyenoord te schutteren.

 


Foto: Digitaal Dagblad