Excelsior geeft het in extra tijd weg

mainImage
Excelsior geeft het in extra tijd weg

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Excelsior een bijna zekere overwinning in de slotfase uit handen gegeven. Vorige week bij Willem II werd het nog 2-2 en zaterdagavond moest Excelsior op eigen veld tegen SC Heerenveen opnieuw genoegen nemen met een gelijkspel: 3-3. Heerenveen-debutant Jizz Hornkamp schoot in de tweede minuut van de extra tijd de 3-3 binnen. De twintigjarige Hornkamp was in de 66ste minuut in de ploeg gekomen voor Mitchell van Bergen.

Ali Messaoud nam bij Excelsior twee goals voor zijn rekening. In de twaalfde minuut tikte hij de bal bij de eerste paal binnen na een voorzet vanaf de rechterflank van Jeffry Fortes. Drie minuten voor rust maakte Luigi Bruins er met een schot vanaf zo'n twintig meter 2-0 van.

In de 49ste minuut mocht Dave Bulthuis de 2-1 binnen koppen, maar twee minuten later vergrootte Messaoud de marge weer tot twee. Na een uur kopte Morten Thorsby namens de Friezen uit een hoekschop de 3-2 binnen en in de slotseconden was de Noor met een assist, door middel van een sliding, opnieuw van waarde.


Foto: Digitaal Dagblad