Excelsior Maassluis houdt Jong Sparta kort

mainImage
Excelsior Maassluis houdt Jong Sparta kort

Jong Sparta heeft geen kans gezien om op eigen veld het imago van titelkandidaat te verstevigen. Coach Jeroen Rijsdijk werd gehinderd door nota bene Excelsior Maassluis waaraan hij zelf drie seizoenen sleutelde. Het werd 1-1 op Het Kasteel en de score stond al bij de rust genoteerd.

Wel namen de youngsters van Sparta na een kwartier de leiding door Youssef El Kachati, maar daar hebben ze zegge en schrijve alleen het volgende kwartier van genoten, want toen was het de beurt aan Excelsior Maassluis-routinier Vincent van den Berg om de zaak in evenwicht te brengen. Zijn doelpunt was een soort dankbriefje aan het bestuur van de Tricolores, dat afgelopen week de knip had getrokken om hem voor Maassluis te behouden.

Youssef El Kachati had met zijn doelpunt handig gereageerd op een kans die was ontstaan nadat Halil Dervisoglu weer eens op zowel solistische als onnavolgbare wijze paniek had gezaaid in de verdediging van Excelsior Maassluis maar aan den einder vastliep op doelman Jean Paul van Leeuwen. Half, want in de rebound sloeg El Kachati toe.

Wonderlijke voetballer, die Halil Dervisoglu. Dick Advocaat wilde hem niet als vaste kracht in die slotfase van het bestaan in de eredivisie en ook Henk Fraser houdt van rechttoe-rechtaan-voetballers, terwijl een groot deel van het Sparta-publiek keer en keer geniet van de balvaardigheid van deze Halil Dervisoglu, die natuurlijk niet eeuwig in Jong Sparta weggedrukt wil blijven.

Excelsior Maasluis begon sterk tegen Sparta. Mooie gelegenheid voor doelman Michael Fabrie trouwens om te laten wie hij is. Hij hield zijn deur potdicht. Ook na rust. Maar dat gold aan de andere kant voor Van Leeuwen ook, waardoor van de beide trainers Dogan Corneille – bezien in het licht van de stand op de ranglijst – de meest blije zal zijn geweest.


Foto: Digitaal Dagblad