Fans Feyenoord: nee Pierre, geen sjeik

mainImage
Fans Feyenoord: nee Pierre, geen sjeik

Pierre van Hooijdonk zei vanavond in het NOS-zondagavondvoetbalprogramma dat Feyenoord beter af zou zijn met de komst van een sjeik.

De oud-spits van NAC en Feyenoord refereerde daarbij aan de rijkeluisopmars die Engelse- en Spaanse clubs meemaakten sinds zij vanuit de oliestaten zijn geadopteerd. Willem Vissers, sportverslaggever van De Volkskrant, zei zo'n overheersing totaal niet bij Feyenoord vinden passen, maar ''als de supporters en de leidings van de club het wil willen, wie ben ik dan?''

Daarna ontplofte social media.

Die reacties houden vannacht ook pas op als iedereen slaapt en krijgen maandagmorgen een follow-up.
De algemene conclusie was overigens binnen een half uur duidelijk: nee. Bovendien (in meerderheid) werd Pierre voor gek verklaard. Ook was er kritiek: Pierre, waarom durf je de leiding van Feyenoord niet aan te pakken. Zelf bleef Pi Air in standbeeldtermen ook niet buiten beeld: je bent een Feyenoord-idool, maar wat nu blijkt: geen Feyenoorder. Ook de grootste moskee die niet ver van De Kuip en nog dichter bij Feyenoord City staat kwam ter sprake en werd zelfs met een ballon de lucht in geschoten met de tekst: droom verder.

[caption id="attachment_47298" align="alignnone" width="2170"] De droom van Pi Air[/caption]

 


| Foto: Digitaal Dagblad