FC Lienden trekt zich terug uit 2e divisie

mainImage
FC Lienden trekt zich terug uit 2e divisie

FC Lienden trekt zich per direct terug uit de tweede divisie. Dat heeft de club dinsdagavond bekend gemaakt. De Gelderse club zegt dat er perspectief ontbreekt om op dezelfde voet te kunnen doorgaan.


Lienden werd in 2015, destijds onder trainer Hans Kraay, nog algeheel amateurkampioen, maar de ploeg van de huidige trainer Hans van de Haar staat thans met tien punten op de voorlaatste plaats in de tweede divisie, waarin onder meer ook Jong Sparta, Barendrecht, Excelsior Maassluis en Kozakken Boys uitkomen.


De club meldt op de eigen website dat de hoofdsponsors niet bereid zijn om garant te staan voor de tekorten van Lienden en dat de club daardoor niet in staat is om op competitieve wijze aan de competitie deel te nemen.


Lienden zal daarom geen competitiewedstrijden meer spelen in de tweede divisie en uit competitie worden genomen door de KNVB. De club geeft als prioriteit aan de zaken voor de technische staf en de spelersgroep zo goed als mogelijk af te handelen. Wat er met de behaalde resultaten van Lienden in de competitie zal gebeuren is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zullen de behaalde punten tegen FC Lienden worden afgetrokken.


Foto: Digitaal Dagblad