Feyenoord krijgt pas na strafschoppen stug NEC eronder

9 February 2023, 00:11 uur
ANP

Feyenoord heeft na een zwaarbevochten zege op NEC Nijmegen de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. De ploeg had in de vrieskoude Kuip strafschoppen nodig om zich te ontdoen van de stugge Gelderse formatie. Igor Paixão maakte in de penaltyeeks de winnende.

De stand na de reguliere speeltijd was 2-2. In de verlenging scoorden beide ploegen nogmaals twee keer en bij een eindstand van 4-4 na 120 minuten waren penalty's nodig om een zinderende bekerwedstrijd te beslissen.

De Rotterdamse ploeg had in de wedstrijd veruit het meeste balbezit en zette NEC constant onder druk, maar de manschappen van trainer Arne Slot stuitten keer op keer op de defensie van NEC, waar doelman Mattijs Branderhorst als vaste keeper in de bekerwedstrijden eerste keus Jasper Cillessen met verve verving. Hij groeide uit tot de uitblinker van de ploeg met 23 reddingen. Feyenoord noteerde in totaal vijftig schoten op doel.