Feyenoord met Geertruida en zonder Jahanbakhsh tegen Excelsior

24 November 2023, 16:31 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Excelsior een beroep doen op verdediger Lutsharel Geertruida. Alireza Jahanbakhsh is er niet bij in Kralingen.

"We zijn behoorlijk goed uit de interlandperiode gekomen, maar niet helemaal ongeschonden", zei Slot op de persconferentie. "Alireza is dusdanig geblesseerd dat hij er niet bij is, maar Lutsharel is morgen wel weer inzetbaar. Daarnaast is er een aantal jongens dat een deel van de afgelopen weken gemist heeft. Sommige spelers zijn wel beschikbaar, maar zullen niet in alle komende wedstrijden negentig minuten kunnen spelen."Geertruida raakte eerder deze maand geblesseerd tijdens een besloten training van Oranje, maar de verdediger is inmiddels weer fit.

Kunstgras

Het duel in Rotterdam begint al om 16.30 uur. Vorig seizoen liet Slot zijn onvrede blijken over de staat van het veld, omdat het naar zijn mening te droog was. Feyenoord won begin mei wel bij de stadgenoot, met 2-0.

"Kunstgras is een hele mooie ondergrond en in tegenstelling tot heel veel andere mensen speel ik er best graag op. Tenzij het veld kurkdroog is. Maar als het nat is, dan heeft het heel veel overeenkomsten met het veld van bijvoorbeeld de Kuip. Maar als het droog is, dan wordt het echt een ander spelletje. Daar heb ik vorig jaar wat van gezegd", aldus de trainer.

Betere indruk

"Maar als ik zo naar buiten kijk, dan zou het me verbazen als het weer zo droog is. Maar de tegenstander is nog belangrijker. Excelsior maakt een nog betere indruk dan vorig jaar. Dan is het veld misschien beter, maar de tegenstander ook."

Drie dagen na het duel met Excelsior staat in de Champions League Feyenoord - Atlético Madrid op het programma.

 


Door: ANP