Feyenoord mist een 'Pollie' van Capelle

mainImage
Feyenoord mist een 'Pollie' van Capelle

door Jan D. Swart

Capelle had in negen wedstrijden twintig tegendoelpunten moeten incasseren en had er zelf maar vijftien in gejast. Die getallen zijn na de 5-1 overwinning op het volledig onzichtbare Feyenoord weer enigszins in balans (20-21) en dat hoort eigenlijk ook bij een defensie die zich in het gelukkige bezit mag prijzen met Jelle Pollemans als leading man.
Pollemans, ten oosten van Rotterdam gemakshalve Pollie genoemd, ook vanwege zijn piekhaar, is niet groot, niet klein, maar achterin wel de bobo in Capelle. Hij valt niet op, hij valt niet tegen, maar lost ondertussen binnen een bestrijkbaar gebied alle kruiswoordpuzzels op en heeft adem plenty om af en toe met corners een sprintje te trekken en ook als extra aanvaller roering te maken. Hij torent in lengte niet boven de anderen uit, is ook zeker geen dwerg, maar staat gewoon altijd op de juiste plek. Hij is een meester in de timing. Een van de vijf treffers van Capelle kwam dan ook van zijn hoofd en vanuit een corner: geen grandeur, ook geen frommel, gewoon tot he point en onhoudbaar.

Capelle – Feyenoord (5-1) was een wedstrijd die men volgende week voor altijd vergeten is, weinig swing, maar kreeg wel enige grandeur dankzij deze Pollemans en verder door Capelle-spits Luuk Kraaijeveld die van de verrassende productie van vijf doelpunten er twee voor zijn rekening nam (1-1) (2-1) en ook de vierde nog voorbereidde. Het is een raadsel hoe Capelle met zijn beste spelers op vitale posities na negen wedstrijden zo laag geklasseerd kon staan. Die smet is nu ten koste van Feyenoord hersteld.

Feyenoord stond veel hoger op de ranglijst dan Capelle, maar bakte er als torenhoge favoriet weinig van. Het nam weliswaar binnen no time via Ricardo Merrelaar de leiding, maar toen was de koek ook op. Ook bij Merrelaar, die prachtige doelpunten afwisselt met momenten waarop hij geen knikker raakt. Eigenlijk geldt dat voor dit Feyenoord in z’n totaliteit, zodat het niet te verwachten is dat de Sportclub volgend seizoen zijn tentenkamp in de derde divisie al zal opslaan. De Rotterdammers moeten na de aanhoudende boeketreeks (van de vierde- naar de hoofdklasse) nu zichtbaar even pas op de plaats maken. Het mist smaakmakers. De zoon van Mike Obiku op linkervleugel is dat ook niet.

Een jaartje bijkomen kan geen kwaad, want de accommodatie van Varkenoord is volgens de voormalige Voormolen-topmanbouwer Jan Nikken ook pas aan het einde van dit seizoen qua hekwerken derde divisieproof.

Interessante vraag in dat verband is hoe zich zo’n promotie zich zou gaan verhouden binnen de Feyenoord-familie, zeker bezien in het licht van het feit dat de bedrijfstak betaald voetbal tot ver achter de oren spijt heeft dat de toenmalige directeur Eric Gudde het Jong Feyenoord niet aan de profcompetitie heeft toegevoegd. Gaat bij promotie Jong Feyenoord in dat geval derde divisie spelen of houdt de Sportclub Feyenoord zijn status aparte? Als men de teneur aanhoudt van vijftig jaar historie, gebeurt alsnog het laatste.

Basissopstellingen:


Capelle: Ferry Hagendijk; Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Ricardo Lelieveld, Bram de Bruin, Kevin de la Parra, John Fredy van Hijum, Franklin Rodriguez, Nassim Amaarouk, Luuk Kraaijveld en Marciano Pape.

Feyenoord: Rick van der Burg; Matthew Jones, Kristian Adelmund, Kevin Patijn, Quincy Oosterum, Lucas van Oeveren, Sandin Avdic, Ricardo Merrelaar, Tim Schoorheijm en Junior Obiku.

[caption id="attachment_57591" align="alignnone" width="4000"] Feyenoord-doelman Rick van den Burg heeft het zwaar te verduren[/caption]

[caption id="attachment_57592" align="alignnone" width="4000"] Capelle viert het doelpunt van Jelle Pollemans[/caption]

[caption id="attachment_57593" align="alignnone" width="3709"] Luuk Kraaijeveld (links)[/caption]

[caption id="attachment_57594" align="alignnone" width="4000"] Sombere gezichten bij de Feyenoord-bestuurders Cees Ultee, Peter Bak en Wim Voots[/caption]

XerxesDZB

XerxesDZB komt er in de hoofdklasse inmiddels belabberd voor te staan. Ook thuis tegen Smitshoek ging het onderuit (1-2) na ruststand van 0-0. Toch was het tegen alle verhoudingen in en waren de beide goals van Smitshoek niet zonder een luchtje. De beste kansen waren voor Xerxes-aanvaller Bruce van Kesteren, maar hij raakte paal en lat. De enige treffer van de Rotterdammers kwam op naam van Denzel Medar.
Spijkenisse was op zijn beurt thuis kansloos tegen Swift.


| Foto: Digitaal Dagblad