Feyenoord schorst en beboet jeugdspeler

mainImage
Feyenoord schorst en beboet jeugdspeler

Feyenoord heeft de 17-jarige jeugdspeler Crysencio Summerville geschorst en beboet (maximale boete) voor het ''onacceptabele gedrag" tegenover medespeler Mats Knoester. Als Summerville zijn schorsing (tot 1 januari 2019) heeft uitgezeten, wordt hij verhuurd. De hoogte van de boete en aan welke club de jeugdinternational wordt verhuurd, werd niet bekendgemaakt.

Op jeugdcomplex Varkenoord ontstond kortgeleden een handgemeen in de kleedkamer. Summerville zou samen met een opgetrommeld familielid verdediger Knoester hebben aangevallen naar aanleiding van een incident op het trainingsveld.

''Feyenoord komt tot dit uitgebreide en verstrekkende pakket aan maatregelen, nadat het direct na het incident de speler al voorlopig had geschorst en afgelopen week bij alle betrokkenen hoor- en wederhoor heeft toegepast om alle feiten rond het incident op tafel te krijgen", meldt de Rotterdamse club in een verklaring.

Volgens Feyenoord heeft Summerville aangegeven de straffen te accepteren en nogmaals zijn excuses te zullen maken aan Knoester, diens familie en de complete spelersgroep van Feyenoords hoogste jeugdelftal.


Foto: Digitaal Dagblad