Feyenoord speelt thuis gelijk tegen Heerenveen

13 August 2022, 23:53 uur
ANP

Feyenoord heeft zaterdagavond op eigen veld gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Trainer Arne Slot zag zijn formatie niet verder komen dan 0-0. De Rotterdammers kregen wel de nodige kansen, maar stuitten onder meer op de sterke Heerenveense doelman Andries Noppert.

Het begin van Feyenoord was bijzonder overtuigend. Binnen enkele minuten kregen de Rotterdammers al drie kansen. Er was een goed schot van Sebastian Szymanski, maar Noppert redde bekwaam. Vervolgens kopte Jacob Rasmussen op de lat. Weer kort later was er een poging van Marcus Pedersen, maar opnieuw greep Noppert in.

Daarna nam de kracht van het offensief enigszins af. Wel waren er nog mogelijkheden voor Javairô Dilrosun en Danilo, maar ook zij kregen de bal niet voorbij de Heerenveense doelman.

Druk

Feyenoord speelde met hetzelfde elftal als eerder in het gewonnen openingsduel tegen Vitesse. Pas na een uur kwam Slot met enkele wissels, in een fase dat Heerenveen wat beter in het spel kwam. De van een blessure herstelde Orkun Kökçü maakte zijn opwachting, als ook aanvaller Oussama Idrissi. In de slotfase mocht ook de Mexicaan Santiago Giménez debuteren.

Het zorgde allemaal wel voor wat meer druk van de kant van de thuisclub. Zo was bijvoorbeeld Dilrosun enkele malen dreigend. Aan de andere kant was Amin Sarr dicht bij de openingstreffer. De Zweed stuitte echter op de Rotterdamse doelman Justin Bijlow. Dat deed ook Thom Haye met een vrije trap.

Jens Toornstra, net in het veld, maakte in de 86e minuut nog bijna de 1-0. Opnieuw echter stond Noppert de Rotterdammers in de weg.