mainImage

Feyenoord tegen Vitesse zonder Kökcü, maar mogelijk met Dilrosun

6 augustus 2022, 10:14 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Feyenoord moet het bij de start van de Eredivisie zondag tegen Vitesse in ieder geval doen zonder middenvelder Orkun Kökcü, zei trainer Arne Slot op een persconferentie. Verdediger Gernot Trauner en aanvaller Javairô Dilrosun hebben wel weer meegetraind na blessureleed, maar het is nog onzeker of zij kunnen meedoen in Arnhem.

"We moeten zien hoe Javairô op de training reageert", zei Slot over de van Hertha BSC overgekomen voetballer. "Hij viel eerder met een lichte hersenschudding uit en dan moet je echt volledig klachtenvrij zijn. Dat proces volgen we zorgvuldig." Trauner miste het verloren oefenduel met Olympique Lyon (0-2) bijna twee weken geleden vanwege een blessure, maar traint wel weer volledig met de groep mee.

De Noorse middenvelder Fredrik Aursnes zit ondanks de interesse van Benfica "zoals het er nu voorstaat" bij de selectie. "Hij trainde mee en zat bij het basisteam", aldus Slot. De van Sevilla overgekomen Oussama Idrissi maakt op hem "een prima indruk".

Op de komst van FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki wilde Slot niet ingaan. "Dat vind ik bijzonder ongepast, over een speler spreken die nog niet van ons is." De middenvelder zei zelf donderdag graag de overstap te maken.

Feyenoord begint zondag om 14.30 uur aan de nieuwe competitie. De club uit Rotterdam werd vorig seizoen derde, Vitesse zesde.


Door: ANP | Foto: OrangePictures