Het Kasteel is vrijdagavond uitverkocht

mainImage
Het Kasteel is vrijdagavond uitverkocht

Koploper Sparta ontvangt vrijdag op een uitverkocht Kasteel Jong FC Utrecht, de rode lantaarndrager van de Keuken Kampioen Divisie.
Sparta heeft na het verlies van Go Ahead Eagles bij Telstar de koppositie overgenomen. In eigen huis verspeelde de ploeg van Henk Fraser nog geen punt. De trainer heeft, inclusief de drie duels die hij als coach van Vitesse op Het Kasteel aantrad, een 100% score op Spangen.

Hij zal het moeten doen zonder de geblesseerden Bart Vriends en Mohamed Rayhi, terwijl Fankaty Dabo terugkeert van een blessure. Ook is de selectie van aanvaller Ilias Alhaft twijfelachtig. Vermoedelijk zal Halil Dervisoglu de vervanger zijn van Mohamed Rayhi.

Volgende week zondag, bij de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen, zijn er meer personele problemen bij Sparta. Janne Saksela (Finland), Halil Dervisoglu (Jong Turkije), Youssef El Kachati (Jong Marokko), Gregor Breinburg (Aruba), Abdou Harroui (Oranje -20) en Deroy Duarte (Jong Oranje) maken deel uit van verschillende voorselecties en ontbreken mogelijk in het elftal van trainer Henk Fraser. Daarbij zijn ook Bradley Martis en Suently Alberto gekomen. Zij reizen volgende week af naar Curacao, waar zij om de Nations League spelen tegen Guadeloupe.

Martis kwam tot dusverre tot één interland voor zijn nationale ploeg, Alberto kwam twee keer uit voor Curacao, dat vooralsnog overtuigend op kop gaat in de Nations League-poule. De openingswedstrijd tegen Grenada werd met 10-0 gewonnen, de Maagdeneilanden werden met 0-5 aan de kant gezet.

* Jong Sparta Rotterdam oefent dinsdagmiddag (13.30 uur) op Het Kasteel tegen de beloften van FC Dordrecht. Twee weken later (27 november) spelen de beloften een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong NAC, gecoacht door voormalig Jong Sparta-trainer Frank van Kempen. Ook dan zal er om 13:30 uur worden afgetrapt op Het Kasteel en is het stadion via De Bosselaar te betreden. Het eerste oefenduel voor 2019 is ook al bekend: zaterdag 5 januari speelt de ploeg van Jeroen Rijsdijk op het RMC-jeugdcomplex tegen Jong FC Utrecht (aanvang 14:30 uur).


| Foto: Digitaal Dagblad