(Hoofdklasse): Van Mullem vier keer raak

mainImage
(Hoofdklasse): Van Mullem vier keer raak

Smitshoek-Nootdorp (3-0) stond vanmiddag in het teken van Eren Dogan, de jeugdspeler van de onder 13 jaar-1 van de Barendrechtse voetbalvereniging. Het talentje werd woensdagavond op de fiets aangereden en wordt in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden. Doktoren vechten voor zijn leven. De selectie signeerde voor de wedstrijd speciaal voor Eren een shirt. En na afloop in de bestuurskamer/businessclubruimte stond Smitshoek ook stil bij het tragische ongeval.

De twee trainers, Dick Boereboom (Nootdorp) en Richard Middelkoop (Smitshoek), waren beiden zichtbaar geraakt door het ongeval van de jonge voetballer. ‘’We hebben verloren, maar dat is helemaal niet belangrijk als je zo’n verhaal hoort’’, reageerde de Nootdorpse oefenmeester. Collega Middelkoop bevestigde dat de selectie nauw betrokken is bij Eren Dogan.

In de eerste helft was het voetbal van Smitshoek-kant niet om aan te zien. Na rust ging het iets beter en maakte Luc Delmee (2x) en Jordy Dekker het verschil: 3-0. Het was voor Simon Kelder de eerste wedstrijd als voorzitter. Hij begon dus met een overwinning, maar niemand vond dat bij Smitshoek zaterdagmiddag echt belangrijk.

FC 's-Gravenzande - SC Feyenoord 0-1 (0-1)

Door een 0-1 overwinning in en tegen ’s-Gravenzande houdt Feyenoord wel zicht op de tweede plaats in de hoofdklasse A. De ploegen waren in de beginfase goed tegen elkaar opgewassen. Door een fraaie treffer van Tim Schoonheijm kwamen de gasten op 0-1. In de tweede helft probeerden de Westlanders een gelijkmaker te forceren, maar SC Feyenoord hield knap stand. De ploeg van trainer Raymond Frehe verzuimde verder uit te lopen, waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef.

Zwaluwen - Capelle 6-2 (2-1)

Geen goed voetbal, maar wel veel strijd. Zo laat Zwaluwen-Capelle zicht het beste typeren. Justin van Mullem maakte vandaag het verschil. Hij scoorde namelijk vier van de zes Vlaardingse treffers. Leon Krznaric en Joseph Goncalvez tekenden voor de andere doelpunten bij Zwaluwen.
Het opkrikken van het doelsaldo was nodig voor de Vlaardingen, want in productieve zin zaten ze tot zaterdag in de kelder van de hoofdklasse.
Bij Capelle waren Bram de Bruin en Luuk Kraaijeveld succesvol. De gasten kwamen eerst met 2-0 achter en knokten zich terug tot 3-2, maar daarna was het over bij de Capellenaren die tot ieders verrassing ook dit seizoen in de hoofdklasse A tegen degradatie moeten knokken.

XerxesDZB - Jodan Boys 0-2 (0-0)

Ook de situatie van XerxesDZB wordt met de week zorgelijker. De promovendus verloor met 0-2 van Jodan Boys. Xerxes heeft van alle clubs de meeste doelpunten tegen (35) en de minste voor (12).
Bij de Gouwenaars scoorden Yusri el Kandoussi 0-1 en Jordi Tuithof. De doelpunten vielen, net toen de Rotterdammers in een puntje begonnen te geloven, diep in de tweede helft.
Zware tijden voor XerxesDZB, dat ook nauwelijks kan putten uit het tweede elftal, dat in de reserve 1e klasse evenmin rol van betekenis speelt en zaterdag zelfs thuis met 2-1 van het derde elftal van BVCB verloor.

Spijkenisse - Volendam 1-3 (0-1)

Ook Spijkenisse is er vanmiddag niet in geslaagd om RKAV Volendam af te stoppen. Door een 1-3 overwinning komt de koploper na vanmiddag op 34 punten uit dertien wedstrijden. Op eigen veld was Spijkenisse niet kansloos en kwam het door Peter de Lange na de openingstreffer van Joey Tol op 1-1. Daarna trokken de Volendammers door Joey Tol en Jeffrey Veerman toch de overwinning naar zich toe.

 


Foto: Digitaal Dagblad