(Hoofdklasse): XerxesDZB in de puree

mainImage
(Hoofdklasse): XerxesDZB in de puree

XerxesDZB is in de hoofdklasse geduikeld naar de laatste plaats en torst ook nog de blamage mee van het slechtste doelsaldo.
In en tegen Spijkenisse kreeg het zaterdag een rammeling van 4-1 en moest toen na afloop ook nog horen dat Nootdorp kans had gezien om Jong Den Bosch de baas te blijven. Geen reden voor de Xerxanen om daarna lang op het Jan Riedijk-sportpark te blijven hangen, maar aanvaller Bruce van Kesteren was toch pas om zeven uur thuis. Ook onder slechte omstandigheden moet het hoofd toch even schoon. Hij is realist. ‘’Als we ze voorin niet maken, verwéest hij mede naar zichzelf, ''en we geven ze achterin weg, volgens mij heb je dan weinig in de melk te brokkelen.’’

Afgelopen maandag hadden ze met z’n allen de koppen bij elkaar gestoken, binnen de hele organisatie de structuren nog eens nagelopen, zowel binnen- als buiten het veld, ‘’maar ja, we zijn een jonge ploeg, dus hebben we af en toe ook wel eens een beetje mazzel nodig om over het dooie punt heen te komen’’, zei hij verklarend.

Dat geluk was er niet in Spijkenisse en dus wordt het nu langzamerhand knijpen voor XerxesDZB, dat dit seizoen startte met een aanmerkelijk minder groot budget dan het jaar ervoor. Zonder de even snel gekomen als weer verdwenen geldschieter Han Nijgh (nu weer bij Hillegersberg actief) heeft trainer Marco Jalink – als opvolger van Joop Hiele – bij de voorbereiding op dit seizoen moeten roeien met de jeugd die resteerde. Een grage jeugd, maar tot nu toe voor de hoofdklasse nog niet door de wol geverfd genoeg. Het marktaandeel is zegge en schrijve zes punten.

Spijkenisse is van alle Rijnmond-hoofdklassers tot nu toe de best presterende. Het kwam op de derde plaats langszij omdat Ter Leede twee punten op Varkenoord achterliet bij Feyenoord. Smitshoek en Feyenoord stijgen en dalen op de vierkante meter in het midden van de ranglijst, terwijl Zwaluwen zichtbaar aan het duikelen is en nog maar twee punten voorsprong heeft op Capelle aan den IJssel, dat zo geschrokken is van de opleving thuis tegen Feyenoord dat het sindsdien kater op kater incasseert.


Capelle – Smitshoek


Smitshoek was vanmiddag in en tegen Capelle met 3-0 te sterk. Luc Delmee (in eerste helft), Sean Verburg en oud-speler van Capelle Joey Klein tekenden na rust voor de Barenrechtse treffers. Door de winst in deze Rijnmondderby kruipt Smitshoek naar de middenmoot in de hoofdklasse A. Voor Capelle breken nog zorgelijke tijden aan. De thuisclub kreeg in de eerste helft wel kansen, maar moest na rust het grotere werk afstaan aan Smitshoek.

Feyenoord

SC Feyenoord dat na een serie teleurstellende uitwedstrijden had gehoopt zich voor eigen publiek te rehabiliteren kwam bedrogen uit. Het had tegen Ter Leede uit Sassenheim weliswaar langdurig de leiding dankzij een doelpunt van Junior Obiku in de 23e minuut, maar moest uiteindelijk tien minuten voor het einde toch het hoofd buigen voor de bloembollentelers van coach Henk Wisman. Robert Steemers was de producent.


Foto: Digitaal Dagblad