James happy met profstatus bij Sparta

mainImage
James happy met profstatus bij Sparta

Denzel James (24) is dolblij met zijn transfer naar Sparta. Maandag werd bekend dat de aanvaller van derde divisionist vv Noordwijk volgend seizoen uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. James is dit seizoen een van de blikvangers op de amateurvelden.

James had niet meer verwacht dat hij ooit nog profvoetballer zou worden. "Wel gehoopt natuurlijk", vertelt hij aan Voetbal in de Bollenstreek. "Ik wist al een tijdje dat deze transfer eraan zat te komen. Vorig week woensdag heb ik getekend. Maandag kreeg ik een whatsappje dat ze het online zouden gaan zetten."

Het kan snel gaan voor James, die Sparta vorige maand met Noordwijk uitschakelde voor de KNVB-beker. Hij scoorde een keer. "Als het heel erg meezit, voetbal ik volgend jaar zelfs in de eredivisie,'' lacht hij. ''Mijn doel is in ieder geval om in de basis terecht te komen. De woorden van Henk van Stee, dat Sparta gelooft in laatbloeiers, geven mij wel vertrouwen. Maar eerst wil ik met Noordwijk het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en hard blijven trainen om zo fit het nieuwe seizoen te starten."

James komt uit de jeugdopleiding van Ajax en belandde via UVS en Kozakken Boys bij Noordwijk. "Het is de beloning voor het vele trainen van de afgelopen jaren. Ik heb veel extra trainingsuren gemaakt voor mezelf buiten de gewone trainingsuren om bij Noordwijk."Foto: Digitaal Dagblad