Chabot voor 1,2 miljoen naar FC Groningen

mainImage
Chabot voor 1,2 miljoen naar FC Groningen

Door Piet Ocks

Het had even wat voeten in aarde, maar de transfer is dan toch eindelijk rond. FC Groningen neemt Julian Chabot per direct over van Sparta. Chabot tekent voor vier seizoenen. De 20-jarige Duitser had nog een contract voor twee seizoenen bij de Kasteelclub.

De linksbenige centrale verdediger wordt vandaag rond het middaguur gepresenteerd in het Hitachi Stadion van FC Groningen. Naar verluidt heeft Sparta stevig vastgehouden aan de gevraagde transfersom van 1,2 miljoen euro. Daarmee wordt Chabot meteen de duurste verdediger die FC Groningen ooit heeft gehaald.

De Groningers zijn wekenlang bezig geweest om Chabot los te weken van Sparta. De Duitse jeugdinternational leek aanvankelijk naar FC Ingolstadt 04 te verkassen, maar Sparta kwam er met de Duitse 2. Bundesligaclub niet uit wat betreft de betalingsvoorwaarden. Ingolstadt wilde in termijnen betalen.

De onderhandelingen tussen FC Groningen en Sparta duurden vervolgens lang door het verschil in vraagprijs en aanbod. De noorderlingen wilden in eerste instantie niet verder gaan dan negen ton, terwijl Sparta vasthield aan de vraagprijs van 1,2 miljoen euro en daarbij aantekende dat Sparta niet per se hoefde te verkopen, omdat de Rotterdammers de financiële huishouding keurig op orde hebben.

In de tussentijd werd Chabot al veelvuldig gesignaleerd in Groningen. Zo bivakkeerde hij vorige week in het bijzijn van Ron Jans in het Martini Ziekenhuis voor de medische keuring. Afgelopen weekend werd de verdediger betrapt op een bootje tijdens een rondvaart met zijn toekomstige ploeggenoten en trainer Danny Buijs.

De jonge verdediger speelde eerder in de jeugd van RB Leipzig en Eintracht Frankfurt. Bij Sparta kende de stopper aanvankelijk een moeilijke start onder trainer Alex Pastoor. Diens opvolger Dick Advocaat schonk Chabot het vertrouwen, waarna hij in de tweede seizoenshelft tot bloei kwam.

Voor Chabot was meer interesse, vertelt technisch manager Henk van Stee van Sparta op de clubsite van de Spartanen. "We hadden te maken met onze ambitie om zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie, maar uiteraard speelde ook zijn sportieve ambitie een rol. Uiteindelijk was FC Groningen bereid het bedrag te betalen dat wij vanaf het begin voor ogen hadden. Het vertrek van Jeffrey is een gemis voor de club, maar wij we hebben hier al op geanticipeerd met het aantrekken van Dries Wuytens."

''Ik heb een mooie ontwikkeling kunnen maken bij Sparta,'' zegt Chabot. ''Het was pijnlijk om het einde van het seizoen te moeten missen door een blessure en te degraderen, vooral voor de supporters die altijd achter ons stonden. Ik wens Sparta het allerbeste en hoop de club snel weer tegen te komen in de eredivisie."


Foto: Digitaal Dagblad