Jong Sparta blijft ongeslagen op tweede plaats

25 September 2021, 18:51 uur
Pepijn Doesnburg (l)

Het nog ongeslagen Jong Sparta heeft het Veenendaalse GVVV met ruime cijfers verslagen: 0-3.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Doelman Rijk Janse werd in de beginfase twee keer onder vuur genomen worden door GVVV, dat slechts één punt behaalde uit de eerste vijf wedstrijden. En kreeg Jordi Bitter na zes minuten de ultieme mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te zetten na slordig balverlies van Drakpe. Rijk Janse pakte zijn inzet echter keurig in de één tegen één-situatie. De eerste kans voor Sparta was voor Tahiri, die doelman Johan Jansen op de proef stelde. Zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.

Vervolgens had Sparta het betere van het spel, maar GVVV was het meest dreigend in de omschakeling na Spartaans balverlies. In de slotminuut van de eerste helft schoot GVVV nog een keer voorlangs.

Na rust de onderbreking was de eerste schietkans voor Achraf Madi. Hij kreeg de bal echter voor zijn verkeerde been, waardoor doelman Jansen makkelijk kon redden. Rijk Janse was na een uur spelen heel belangrijk voor Jong Sparta met een prachtige redding op een inzet van Kai Huisman.

Invaller Pepijn Doesburg opende de score in de 73e minuut. Met zijn linkerbeen verschalkte hij met een tergend langzaam rollend balletje de GVVV-doelman. Jong Sparta ontsnapte aan de gelijkmaker via paal, lat en keeper. Uit de aanval die daarop volgde besliste Jong Sparta de wedstrijd. Pepijn Doesburg gaf de assist op Marouane Afaker, die de 0-2 maakte. In de laatste minuut maakte Mo Tahiri er nog 0-3 van, waardoor Jong Sparta de fraaie tweede plaats in handen houdt.

Opstelling Jong Sparta: Rijk Janse, Tariq Dilrosun (64. Joshua Adney), Augustin Drakpe, Jeremy van Mullem, Gaultier Overman; Patrick Brouwer, Marcus Scholten (71. Constantijn Schop), Delano Vianello (71. Aaron Bashir); Mo Tahiri, Achraf Madi (64. Pepijn Doesburg), Marouane Afaker (88. Jay den Haan).