Jong Sparta pas na rust op dreef

mainImage
Jong Sparta pas na rust op dreef

door Piet Ocks

Ondanks een matige eerste helft heeft Jong Sparta op Het Kasteel alsnog een ruime zege behaald op Jong Almere City: 3-0. Vooral voor rust domineerde Jong Almere langdurig, maar dankzij goed werk van doelman Michael Fabrie hield Jong Sparta stand: 0-0. Pas na de rust beslisten Halil Dervisoglu, Ilias Alhaft en Youri de Winter het duel in het voordeel van Jong Sparta. Het voor rust sterkere Jong Almere kreeg dankzij Jelle Goselink, Julian Nak en Anas Ahannach de beste kansen.

Direct na rust haalde Jong Sparta-spits Halil Dervisoglu na een fraaie individuele actie hard uit van zo’n twintig meter. Zijn inzet was doelman Mike Grim (zoon van de aanwezige Fred) te machtig. Pas In de slotfase van het duel kwam er, mede door de wissels van Jong Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk, een nieuw elan in de ploeg, waardoor het overwicht in de eindfase nog werd uitgedrukt in 2-0 en 3-0. De sterk spelende Ilias Alhaft verzorgde met een felle schuiver de tweede Spartaanse treffer, waarna invaller Youri de Winter (terug van een blessure) op aangeven van Halil Dervisoglu de zege veilig stelde.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Van Geenen, Bouwense, Luydens, Alberto; Sanches (73. Mijnans), Boukhari (86. De Winter), Veenhoven; Alhaft, Dervisoglu, El Kachati (78. Dos Santos).


Foto: Digitaal Dagblad