Jong Sparta vestigt nu hoop op TEC Tiel

18 May 2019, 21:29 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jong Sparta moet na de overwinning van 1-2 op Spakenburg zijn hoop vestigen op TEC uit Tiel. Want ondanks de zege is Jong Sparta nu afhankelijk van Jong Volendam, dat zondag uitkomt tegen OFC. Ook omdat Jong Vitesse met 3-0 won bij GVVV en met drie punten voorsprong (en beter doelsaldo) schier onbereikbaar is voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk.

Bij promotie van koploper Jong Volendam naar de tweede divisie moet Jong Sparta zakken naar de derde divisie, omdat volgend seizoen slechts twee 'Jong-teams' in de tweede divisie mogen uitkomen.

Jong Sparta moet derhalve zijn hoop vestigen op TEC, dat bij winst en bij verlies van Jong Volendam de titel kan grijpen in de derde divisie, waardoor het de tweede plek voor een 'Jong-team' weer kan innemen.

Jong Sparta, met een aantal spelers van -19, leek lang op 1-1 af te gaan tegen Spakenburg, maar Elayis Tavsan schoot Jong Sparta in de blessuretijd alsnog naar de winst: 1-2.
Voor rust waren de meeste kansen voor Jong Sparta met hoofdrollen voor Tavsan en Ayoub Boukhari. Het tweetal bewees een kans te kunnen creëren, maar ook zelf het eindstation van een kansrijke aanval te kunnen zijn. De rol van de aangevers bezorgde ook Mo Tahiri en Gianni dos Santos kansen, maar zij faalden.

Spakenburg kwam zelfs op voorsprong, nadat Philip Ties een strafschop eerst zag gekeerd door de jonge Jomar Gomes, maar die kansloos was in de rebound. Het antwoord van Elayis Tavsan volgde onmiddellijk: 1-1. Vlak na rust kreeg Jaimy Brute zijn tweede gele kaart. Toen ook Barry Beijer zijn tweede gele kaart ontving en ook de thuisploeg met tien man verder moest, werd het een open wedstrijd die beide kanten op kon.

Jeroen Rijsdijk wisselde gedurfd en bracht met Youri de Winter een extra aanvaller binnen de lijnen, wat via Bradly van Hoeven bijna de 1-2 betekende. Aan de andere kant was ook Spakenburg erg dichtbij, maar de lat en een fenomenale redding van Gomes voorkwamen de 2-1. De winnende goal van Tavsan zorgde voor een grote ontlading: 1-2.

Opstelling Jong Sparta: Gomes, Eersteling, Brute, Bouwense, Heuvelman; Sanches (81. De Winter), Boukhari, Abdullahi; Tavsan, Tahiri (62. Van Hoeven), Dos Santos (54. Van Unen).