Jurgen Mattheij met 2e geel 'geflikt'

mainImage
Jurgen Mattheij met 2e geel 'geflikt'

Jurgen Mattheij voelde zich zaterdagavond in Doetinchem in de tweede helft tegen De Graafschap genadeloos geflikt toen hij zijn tweede gele kaart kreeg. Na afloop - bij het terug zien van de beelden - kreeg hij zelf de bevestiging, maar de in Kralingen achtergebleven fans van Excelsior hadden die al.
De beelden van FOX - een paar keer herhaald en zelfs in een slow-motion - toonden het ongelijk aan van de zwak fluitende Joey Kooij en ook de verslaggever was resoluut geweest in zijn oordeel. Dit was geen geel. Voor Excelsior en Mattheij een pijnlijke beslissing, omdat het rood betekende. Niet de eerste keer voor Mattheij trouwens en ook niet de eerste keer dat Excelsior op deze wijze door de ondeskundigheid van de arbitrage benadeeld werd. Het is Luigi Bruins ook al een keer overkomen. Reden ook waarom hij na afloop voor de camera over de tweede gele kaart van Matthij meteen begon te koeren. De herinnering speelde hem parten.

De nederlaag van Excelsior was overigens niet te wijten aan de dwaling. De Kralingers, die voor rust hadden gedomineerd, stonden toen al tot ieders verrassing met 3-1 achter. Maar met het verdwijnen van Mattheij naar de kleedkamer was zaterdagavond de laatste kans op rehabilitatie verkeken. ''Onbegrijpelijk'',reageerde Mattheij toen hij na afloop de beelden terug keek. ''Je ziet dat ik er werkelijk alles aan doe om Serrarens niet te raken en je ziet ook dat me lukt. Ik hou hem niet tegen en ik trek hem niet naar de grond.''

''De VAR heeft in relatie tot gele kaarten weer wat te vergaderen'', vond men bij FOX.


Foto: Digitaal Dagblad