Kleine overwinning Neptunus op Quick, 4-1

mainImage
Kleine overwinning Neptunus op Quick, 4-1

door Jan van der Sande

In de eerste twee innings van de gisteravond gestarte drieluik tegen het Amersfoortse Quick had Neptunus in zijn Familiestadion (4-1) weinig vat op het goede werpen van de jonge pitcher Colin van Laar. Echter hij kon niet voorzien dat in de verdere loop van deze ontmoeting zijn verdediging niet minder dan zes maal in de fout ging. Vooral oud-international Bryan Engelhardt op het eerste honk was in slechte doen. Hij nam de helft van het aantal fouten voor zijn rekening.

Neptunus speelde ook niet zijn beste wedstrijd, maar verdedigend wel foutloos. Diegomar Markwell heerste weer op de heuvel en schreef zo zijn 10e overwinning op zijn naam. Hij is de enige pitcher op dit moment in de vaderlandse competitie die hiermee de dubbele cijfers bereikte. Voor hem alweer de vijfde keer in zijn loopbaan.

Berry van Driel en Loek van Mil brachten de zege (4-1) in veiligheid waardoor Neptunus nog steeds de eerste plaats in de stand behield. Zaterdag wordt de serie vervolgd in Amersfoort, waarna zondag om 14.00 uur opnieuw in het Familiestadion wordt gespeeld.


| Foto: Digitaal Dagblad