Kortsmit terug onder de lat bij Sparta

mainImage
Kortsmit terug onder de lat bij SpartaRoy Kortsmit keert vrijdagavond op Het Kasteel terug onder de lat bij Sparta in de wedstrijd tegen Telstar. De doelman, die enkele weken was uitgeschakeld vanwege een schouderblessure, is inmiddels voldoende hersteld om de plaats van Tim Coremans weer over te nemen.

Wanneer Sparta wint van Telstar, kroont het zichzelf tot winnaar van de eerste periode. De eerste twee speelronden van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gelden als loze ronden voor de eerste periodetitel. Dit betekent dat Sparta’s enige nederlaag, geleden op de openingsdag van de competitie bij FC Twente, geen invloed heeft op de rangschikking. Op Het Kasteel werd dit seizoen nog geen punt verloren.

Telstar verzamelde twaalf punten uit de eerste tien duels en staat hiermee op een dertiende plek.

“Ik denk dat het behalen van de periodetitel heel belangrijk is," zegt trainer Henk Fraser. "Een mini-prijsje weliswaar, maar dat geeft de spelers vertrouwen. Hoe goed je ook bezig bent, dit is iets tastbaars. En van daaruit kan je verder bouwen.”

Ook Royston Drenthe wil zichzelf vrijdag - voor het eerst in zijn carrière - periodekampioen kunnen noemen. "Natuurlijk is het een prijs. En die gaan we op gepaste wijze vieren, áls we hem winnen. Want dat moet nog wel gebeuren.''

Fankaty Dabo ontbreekt tegen Telstar door de blessure, die hij vorige week opliep tegen Roda JC. Hij zal mogelijk worden vervangen door de weer herstelde Janne Saksela. Ook Ragnar Ache moet verstek laten gaan als gevolg van een slepende dijbeen- liesblessure.

Vermoedelijke opstelling: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe; Harroui, Rayhi, Duarte; Veldwijk, Alhaft.

* Voor de wedstrijd tegen Telstar zijn al ruim 9.000 kaarten verkocht. De Bok de Korver-tribune is al uitverkocht. Voor de Denis Neville-tribune, de Kasteel-tribune en de Tonny van Ede-tribune zijn nog enkele kaarten te koop. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Telstar vindt de eerste Corteo van dit seizoen plaats. Om in de sfeer te komen verzamelen supporters zich tussen 18:30 en 19:15 uur bij 't Brouwershuys. Vanaf 19:15 uur wordt dan de korte wandeling ingezet naar Het Kasteel.

* Jong Sparta speelt zaterdag (15.00 uur) in Werkendam de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys.


Foto: Digitaal Dagblad