Laros Duarte terug bij Sparta op huurbasis

mainImage
Laros Duarte terug bij Sparta op huurbasis

Door: Piet Ocks

PSV’er Laros Duarte zal het seizoen afmaken op Het Kasteel. De 21-jarige middenvelder verhuist in de winterstop op huurbasis naar Sparta, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep, voordat hij in 2015 bij PSV tekende. Bij Sparta zal hij samenspelen met zijn twee jaar jongere broertje Deroy.

‘Een speler met de kwaliteiten van Laros is een versterking voor elke club in de Keuken Kampioen Divisie’, oordeelt technisch manager Henk van Stee. ‘Het is een begaafde middenvelder, die de club goed kent en bovenaan ons lijstje stond. Wij zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft. Met zijn komst krijgen we op meerdere posities in ons team extra mogelijkheden.’

‘Doordat ik met en bij deze club ben opgegroeid, heb ik al vanaf kleins af aan een erg sterk Sparta-gevoel gehad’, vertelt Laros Duarte. ‘Dit heeft absoluut meegespeeld in deze beslissing. Samenspelen met Deroy is een droom voor onze familie, ik hoop dat wij eraan kunnen bijdragen om Sparta te laten terugkeren in de eredivisie. Daar ga ik alles aan doen.’

Drie weken geleden speelde Laros Duarte nog met Jong PSV op Het Kasteel (0-0) tegen Sparta en zijn broertje Deroy. Hij maakte in die wedstrijd een sterke indruk.

Tegenover de komst van Laros Duarte staat mogelijk een vertrek van zowel Ilias Alhaft als Stijn Spierings. Sparta heeft aangegeven dat zij kunnen uitkijken naar een andere club. Beide spelers mogen in de winterstop vertrekken bij de Kasteelclub.

Ilias Alhaft (21) en Stijn Spierings (22) hebben beiden een contract dat afloopt aan het einde van dit seizoen. Alhaft speelt sinds 2008 bij Sparta en speelde 24 competitiewedstrijden in het eerste elftal. Spierings kwam in 2016 over van AZ en kwam tot 57 competitiewedstrijden bij Sparta.


Foto: Digitaal Dagblad