Lars Veldwijk in spits tegen Volendam

29 October 2019, 14:22 uur
Sport
mainImage

Henk Fraser wil woensdagavond (20.45 uur) de bekerwedstrijd op Het Kasteel tegen Volendam gedeeltelijk als testcase gebruiken voor enkele spelers, die tegen het eerste elftal aanschurken.

Sparta's trainer op RTV Rijnmond: "We hebben een zestal spelers dat vindt, dat ze moeten spelen. De kans is aanwezig dat dit bij drie, vier of vijf gebeurt. Die laten met hun lichaamstaal zien dat ze het niet met mij eens zijn. Nu komt er een moment voor hun om mij te overtuigen. Je mag er bijvoorbeeld vanuit gaan dat Lars Veldwijk speelt", besluit Fraser in de aanloop naar het bekerduel, waarin Bryan Smeets, evenals tegen FC Utrecht, zal ontbreken vanwege een nekblessure.

* Jong Sparta oefent vanavond (20.00 uur) op Het Kasteel tegen Alphense Boys. De toegang is gratis via 'De Bosselaar'. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk staat, na het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen HHC (1-1) achtste in de tweede divisie. Alphense Boys is de nummer 12 in de hoofdklasse.

* Vier Spartanen zijn opgenomen in verschillende nationale voorselecties. Doelman Ariel Harush is opgenomen in de voorlopige selectie van Israël, die tegen Polen (16 november) en Noord-Macedonië (19 november) speelt. De voorselectie van Kaapverdië telt met Gianni dos Santos en Lorenzo Soares Fonseca twee Spartanen voor de wedstrijden tegen Kameroen (13 november) en Mozambique (18 november). Halil Dervisoglu is uitgenodigd voor de voorselectie van Jong Turkije, die 19 november Andorra ontmoet.

De lijst met opgeroepen Spartanen kan de komende dagen nog worden uitgebreid.