Luiten trotseert slecht weer Sotogrande

mainImage
Luiten trotseert slecht weer Sotogrande

Golfer Joost Luiten mag ook zondag opdraven in de Andalucia Valderrama Masters. De Nederlandse prof haalde met een redelijke score van 71 slagen (level par) in de tweede ronde de zogeheten cut en speelt in de laatste ronde mee om het prijzengeld van het Spaanse toernooi uit de Europese Tour.

Luiten maakt in Sotogrande zijn rentree na een polsoperatie. Het is zijn eerste toernooi sinds eind mei. Veel geluk met het weer had de Rotterdammer niet, want door het noodweer in Andalusië moest het spel herhaaldelijk worden onderbroken. De wedstrijdleiding besloot zaterdag het toernooi in te korten van 72 naar 54 holes.

Luiten trotseerde de elementen met een solide rondje, waarin hij één birdie wist te maken, maar daar ook slechts één bogey tegenover zette. De Rotterdammer heeft al wel 12 slagen achterstand op de leider na twee ronden, Sergio Garcia. De Spanjaard, titelverdediger in het toernooi dat ook door hem wordt georganiseerd, noteerde in zijn tweede rondgang zeven birdies en kwam uit op een lage 64.


Foto: Digitaal Dagblad