NAC huurt ex-Spartaan Robert Mühren

mainImage
NAC huurt ex-Spartaan Robert Mühren

Oud-Spartanen Robert Mühren en Dabney dos Santos spelen komend seizoen voor respectievelijk NAC Breda en Heracles Almelo. NAC huurt de 29-jarige Mühren van Zulte Waregem, Dos Santos verlaat AZ en tekent voor twee seizoenen bij Heracles. Dos Santos werd door AZ afgelopen jaar na de winterstop verhuurd aan de Kasteelclub.

Mühren begon zijn profloopbaan bij FC Volendam en kwam daarna uit voor AZ. Vorig seizoen werd hij door Zulte Waregem verhuurd aan Sparta. NAC Breda huurt de aanvaller voor één seizoen van Zulte Waregem. Hij speelde vorig seizoen op huurbasis voor Sparta.

“Het is voor mij allemaal snel gegaan,'' zegt Robert Mühren, de 29-jarige aanvaller. ''Vanochtend zat ik nog in België en nu sta ik als een gelukkig mens hier in het Rat Verlegh Stadion. Ik speel het liefst net achter de spits, maar ik kan met mijn diepgang net zo goed renderen als enige spits.”

Technisch directeur Hans Smulders is tevreden met de komst van de aanvaller. "De afgelopen periode hebben we druk gezocht naar een goede aanvulling voor onze spitspositie. Dat valt nog niet mee, aangezien het gaat om een positie waar in de markt veel vraag naar is", legt hij uit. "We hebben veel gesprekken gevoerd en zijn blij dat we Robert hebben overtuigd om voor NAC te kiezen. Hij is een ander type dan we al in huis hebben en past goed in het profiel van een spits, die de ruimten achter de laatste lijn van de tegenstander kan opzoeken."


Foto: Digitaal Dagblad