Neptunus kan zondag de titel pakken

mainImage
Neptunus kan zondag de titel pakken

door Jan van der Sande

Met de 4-1 zege zaterdag, via veertien hits, is de stand in de Series nu 3-2 in het voordeel van de mannen van Ronald Jaarsma. Dit betekent dat Neptunus nog één overwinning verwijderd zijn van een nieuwe titel. Die zal dan wel morgen om 14.00 uur in het hol van de leeuw, in en tegen Amsterdam dus, behaald moeten worden.

Het was aan de Abraham van Stolkweg de vijfde wedstrijd in de Holland Series 2018. Na twee wedstrijden op beide velden was er van een enorme gelijkheid sprake. Pirates won zijn twee wedstrijden thuis in Amsterdam en Neptunus deed vervolgens hetzelfde in de havenstad. Naast de 2-2 stand was ook het runsaldo na vier wedstrijden zo goed als in evenwicht. De mannen van de weer aanwezige coach Charles Urbanus leiden met 20-19.

De Amsterdamse skipper was na een kort doch hevig ziekteverzuim weer op zijn vertrouwde plek terug te vinden. In het Familiestadion waren Kevin Heijstek en Orlando Yntema de startende werpers.

De Rotterdammer moest direct al twee honkslagen incasseren maar er werd niet gescoord. In het tweede deel van de inning deed de thuisclub dat wel. Geholpen door een foutje in het outfield brachten de drie hits Benjamin Dille over de thuisplaat.

In het vierde en vijfde deel van de wedstrijd ging de aanval van de Drietanders gestaag door met honkslagen. De score werd verhoogd naar 4-0. Verdedigend heerste Yntema op de heuvel en schakelde zelf veel tegenstanders (10 totaal) uit. Toch moest hij een tegenrun incasseren in de zevende inning omdat de Amsterdammers plots grip op zijn pitches kregen. Kevin Kelly werd naar de heuvel gedirigeerd en stopte de aanvalsdrang.

Nog eenmaal wankelde de overwinning. In de achtste slagbeurt met lopers op twee en drie maakte korte stop Stijn van der Meer (zie foto) met een wereldplay een einde aan de beurt toen hij Rashid Gerard uitschakelde. In de negende inning kreeg Berry van Driel de opdracht om een slot op de deur te gooien. Hij kweet zich goed van zijn taak. De drie slagmensen tegenover hem gingen voor nul aan de kant.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad